Ankara parkları bahara hazır! Ankara'daki hangi parkta mangal yakılabiliyor? Ankara'daki parkların ulaşım bilgileri

Ankara parkları bahara hazır! Ankara'daki hangi parkta mangal yakılabiliyor? Ankara'daki parkların ulaşım bilgileri

Baharın gelmesi, güneşin yüzünü iyiden iyiye göstermesi ile Başkentliler soluğu parklarda almaya başladı. Vatandaşların keyifli zaman geçireceği Göksu, Mogan gibi çok sayıda park, belediyeler tarafından temizlenerek hazır hale getirildi.

Baharın gelişi ve havaların ısınmasıyla Başkentliler kendini park ve bahçelere atıyor. Kimisi yürüyüş yaparken kimi piknik yapıyor. Peki Ankara’nın en iyi ve en büyük parkları hangileri? Hangisinde piknik yapılabiliyor, mangal yakılabiliyor? Hangi parka nasıl gidilir? Bunların hepsini sizin için derledik.

GÖKSU PARKI

İstanbul Yolu Eryaman’da bulunan Göksu Parkı göl üzerindeki doğal yaşamı ve piknik alanlarıyla Başkentlilerin en çok tercih ettiği dinlenme alanlarından birisi. Göksu Parkı’nda mangal da yakabilirsiniz. Oldukça fazla yeşil alanı bulunan parkın içerisinde çok sayıda restoran ve çay bahçesi de bulunuyor. Ayrıca göl kenarının tamamı ahşap yürüme alanı olarak hazırlanmış. Heyecanı sevenler içinse parkın en yüksek noktasından göl kenarına kadar inen dağ kazağı bulunuyor.

Göksu Parkı'na nasıl gidilir?

Göksu Parkı şehir merkezine yaklaşık 20 km mesafe uzaklıkta bulunuyor. Vatandaşlar genellikle özel araçlarla ulaşım sağlarken toplu taşıma araçları da parkın girişine kadar gidiyor. Kızılay’dan Törekent yönüne giden metroya bindiğinizde Eryaman 1-2 durağında inerseniz yaklaşık 10 dakika yürüme mesafesinde. İstanbul Yolu ve Sıhhiye’den gelmek için 540 numaralı otobüse binebilirsiniz. Kızılay ve Eskişehir Yolu’ndan 541 numaralı özel halk otobüsü ile de gidebilirsiniz. Göksu Parkı’nda otopark ücreti 1 TL olarak alınıyor.

HARİKALAR DİYARI

Sincan’da bulunan Harikalar Diyarı Avrupa’nın en büyük parklarından biri olma özelliğini taşıyor. Şehir merkezine 25 km uzaklıkta bulunan Harikalar Diyarı, mangal severlerle çocukların eğlencesini bir araya getiriyor. İçerisinde bulunan Masal Adası sayesinde tüm çizgi film kahramanlarının maketini ziyaret edebiliyorsunuz. Ayrıca Gülüver heykeli de büyüklüğüyle parka gelenlerin en dikkatini çeken heykellerden oluyor.

Harikalar Diyarı'na nasıl gidilir?

Harikalar Diyarı’na gitmenin en kolay ve hızlı yolu metro ile sağlanıyor. Törekent yönüne giden metroya bindiğinizde Harikalar Diyarı metro durağında iniyorsunuz. Kızılay’dan yaklaşık 40 dakikada ulaşabilirsiniz. Onun dışında İstanbul Yolu ve Ayaş Yolu güzergahını kullanan 514, 515 numaralı otobüslerle de ulaşım sağlayabilirsiniz.

MOGAN GÖLÜ

Mogan Gölü yerel adıyla Gölbaşı Gölü Ankara’nın 20 km mesafede bulunuyor. Doğal oluşan bu göl onlarca yıldır Ankaralıların en çok gittiği yeşil alanlardan biri. Mangal yakılabilen Mogan Gölü’nün doğal yapısı da görülmeye değer. Özellikle göl etrafını çevreleyen ahşap yürüme yolları ile doğal hayatın içerisine kadar girebiliyorsunuz. Ayrıca çocuk parkları, çay bahçeleri gölün cazibesini artırıyor. Mogan Gölü’nde otopark ücretleri ise Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğu için 1 TL alınıyor.

Mogan Gölü'ne nasıl gidilir?

Gölbaşı ilçesinde bulunan Mogan Gölü’ne ulaşım özel araçlarla ya da toplu taşıma araçlarıyla sağlanıyor. Sıhhıye, Kızılay ve Akköprü’den geçen 101,104,105 numaralı belediye otobüsleri ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca Ulus ve Konya Yolu’ndan Gölbaşı dolmuşları ile de ulaşım sağlayabilirsiniz.  

SEĞMENLER PARKI

1983 yılında yapılan Kavaklıdere’de yapılan Seğmenler Parkı son yıllarda Ankaralıların en çok tercih ettiği parklardan. Şehrin ve betonların arasında doğal görünümü, temiz havası ile Başkentlilere rahat bir nefes aldıran parkta, çocuk oyun alanları, havuzlar ve etkinlikler için amfi bulunuyor. Seğmenler Parkı’nda mangal yakılmasına izin verilmezken gelenler hazır yiyecek ve içecekleriyle parkta zaman geçirebiliyor.

Seğmenler Parkına nasıl gidilir?

Şehir merkezine 3-4 km’lik mesafede İran Caddesi üzerinde bulunan parka Kızılay’dan yarım saatli bir yürüyüşün arından ulaşabilirsiniz. Ya da 114, 303, 304, 305 numaralı otobüslerle de ulaşım sağlayabilirsiniz.
 
KUĞULU PARK

Başkent’in simge parklarından biri olan Kuğulu Park da Ankaralıların özellikle hafta sonları en çok ziyaret ettiği parklardan oluyor. Yaz kış ağaçlarının görüntüsü, kuğuları, kazları, ördekleri ile şehrin ortasında Başkentlilere nefes aldırıyor. Gelenler parkın simgesi kuğulara yiyecek atıyor parktaki çay bahçelerinde çaylarını içebiliyor. Ayrıca çocuk parkında da çocuklar doğayla iç içe eğlenebiliyor.

Kuğulu Park'a nasıl gidilir?

Kuğulu Park’a Kızılay’dan 15 dakikalık bir yürüyüş sonrası ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca 116 ve 427 numaralı otobüslerle de ulaşım sağlayabilirsiniz.  
 

Erkal Erdoğan / İLKSAYFA
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.