Ankara Valiliği, sokakta tek bir evsiz bırakmamak için harekete geçti

Ankara Valiliği, sokakta tek bir evsiz bırakmamak için harekete geçti

Valilik, her kış döneminde evsiz ve kimsesizleri soğuktan korumak amacıyla açtığı Kimsesizler Oteli'ne bir yenisini daha ekledi. Sokakta hiçbir evsiz bırakmamak için çalışan Valilik, ikinci oteli Dışkapı'da hizmete açtı.

Ankara Valiliği, evsiz ve kimsesizleri kış şartlarından korumak amacıyla adeta seferber oldu. Valilik, 2010 yılından beri her kış döneminde hizmete açılan 'Kimsesizler Oteli' projesi kapsamında Başkent'teki evsizlerin sıcak bir yerde kalmalarını sağlamak amacıyla kiraladığı otele bir yenisini daha ekledi. 

TEK BİR EVSİZ SOKAKTA BIRAKILMAYACAK

Ocak ayının başında evsizlerin kalabilmesi amacıyla İtfaiye Meydanı'ndaki özel bir otelle anlaşan Valilik, dışarıda tek bir evsiz bırakmamak için Dışkapı'da da geçtiğimiz günlerde bir otel kiraladı. Valilik'e bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yıllardır başarılı bir şekilde yürütülen proje kapsamında evsizler için kiralanan otel sayısı böylelikle 2'ye yükseldi. İtfaiye'deki 99 kişilik otelin dolu olduğu, Dışkapı'daki yaklaşık 180 kapasiteli otelde ise kalan sayısının 115'i geçtiği öğrenildi. Sokakta evsiz tek bir kişi bırakmamak için çalışmaların hızla sürdüğü kaydedildi. 

DÖRT DÖRTLÜK AĞIRLAMA

Türkiye’de sadece Ankara'da Valilikçe yürütülen proje herkesçe takdirle karşılanıyor. Kimsesizler Oteli projesinden faydalanan evsizler, 3 öğün sıcak yemeğe ve rahat bir yatağa kavuşuyor. Kimsesizlerden herhangi bir ücret alınmadığı gibi evsizlere cüzi bir miktar da harçlık veriliyor. Evsizler, proje kapsamında tedavi olma imkanı da yakalıyor. Kimsesizler Oteli'ndeki 61 yaş üstü  vatandaşlar huzurevlerine, engelliler ise rehabilitasyon merkezlerine  yönlendiriliyor. Çalışabilecek durumdaki evsizler ise İŞKUR aracılığıyla iş  sahibi yapılıyor. Kayıp vatandaşlara da sahip çıkılarak kimliği olmayanlara yeni kimlik çıkartılıyor. Projeden faydalanan evsizler dört dörtlük ağırlanıyor. 

EVSİZLER OTELE YERLEŞTİRİLİYOR

Ankara Valiliği’nin talimatıyla harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü ve AŞTİ güvenlik personeli, geçtiğimiz günlerde otobüs terminalinde yaşayan evsizleri toplamış 120 kişiyi servis araçlarıyla kalacakları otele yerleştirmişti. 

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.