Ankara'da aidat rekoru Çankaya'da

Ankara'da aidat rekoru Çankaya'da

Ankara'da 2017 yılında en yüksek konut aidatı Çankaya'da ödendi. 2017 yılında İstanbul'da Beşiktaş, İzmir'de ise Bayraklı ilçeleri en yüksek konut aidatı ödeyen ilçeler oldu.

Gayrimenkul sektörü ile ilgili güncel veriler derleyen REIDIN'in, 2017 yılı Konut Projeleri Aidat Değerleri raporu yayınlandı. Metrekare başına ödenen aidat ücretlerinin endekslendiği rapora göre; Ankara'da 2017 yılında en yüksek konut aidatı Çankaya'da ödendi.

Bin 146 adet markalı konut projesinin aidat ücretlerinin analiz edildiği rapora göre, 2017 yılında en yüksek konut aidatı ödenen bölge, metrekaresi 18.20 TL ile İstanbul Avrupa Yakası oldu. Ankara'da ise Çankaya metrekaresi 16.27 TL ile ikinci olurken, üçüncüyü sırayı metrekaresi 15.93 TL olan İstanbul Avrupa Yakası aldı. Böylece İstanbul'daki en yüksek konut aidatı, 4,85 TL/metrekare olan İzmir'deki en yüksek aidatın üç katını geçti.
REIDIN'in, il, ilçe ve projeler bazında lokasyonların aidat ortalamalarını analiz edilebilir şekilde sunduğu verilere göre; İstanbul, Ankara ve İzmir'de oturumun başladığı markalı konut projelerinde, metrekare bazında en yüksek aidat değerine sahip konut projesi, metrekaresi 18,20 TL ile İstanbul Avrupa Yakası'nda bulunuyor. Metrekare bazında en düşük aidat değerine sahip konut projesi ise ortalama 0,26 TL/metrekare ile İstanbul Anadolu Yakası'nda yer alıyor.

S.Selçuk YILDIRIM/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.