Ankara'da evlerin metrekare fiyatları %6 arttı

Ankara'da evlerin metrekare fiyatları %6 arttı

Ankara'da satılık konutların metrekare ortalama fiyatı bir yılda yüzde 6 aratarak, bin 850 lira oldu.

Emlak sitelerinin ocak ayı raporlarına göre, Ankara'da emlak-konut piyasasında satılık konutların ortalama metrekare birim fiyatı bin 755 lira ile bin 850 lira arasında değişiyor. Buna göre, Ankara'da 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 175 bin 500 lira ile 185 bin lira arasında değişiyor. Ankara'da konutların amortisman süresi ise 17 yıl ile 19 yıl arasında değişiyor. Bu rakam Türkiye ortalamasının 3 yıl daha uzun.
Hürriyet Emlak Emlak Endeksi'ne göre; Türkiye genelinde yıllık fiyat artışı yüzde 7 olurken, satılık konutların metrekare satış fiyatı ortalama 2 bin 924 lira olarak yansıdı. Kiralıkta ortalama metrekare fiyatının 16 lira olduğu Türkiye'de, amortisman süresi ise 15 yıl ortalamasında seyrediyor.

REKOR İSTANBUL'DA

İstanbul'da, satılık konutlarda metrekare ortalaması 4 bin 892 liraya kadar çıktı. Kiralık evlerin metrekare ortalaması ise 21 lirayı buldu. Amortisman süresinin 19 yıl ortalamasında olduğu İstanbul'da son bir ayda fiyatı en çok artan ilçe Beyoğlu. İlçede metrekare fiyatları yüzde 7,8 artarken, ikinci sırayı yüzde 4,9 artışla Adalar aldı. Üçüncü sırada ise yüzde 4,6 artışla Şile var.    

ANKARA'DA SATILIK KONUT BİN 850 TL

Ankara'da satılık konutların metrekare ortalama fiyatı bir yılda yüzde 6 oranında artış gösterdi. Satılık metrekare fiyat ortalamasının bin 850 lira olduğu Ankara'da, kiralık evlerde ise ortalama fiyat 9 lira.
Amortisman süresinin 17 yıl olduğu ilde değeri en çok artan ilçeler sıralamasında ilk sırada Gölbaşı var. İlçede satılık konut fiyatları son bir ayda yüzde 2,4, ikinci sıradaki Çubuk yüzde 2,0 yükseldi. Üçüncü sırada yer alan Polatlı ise son bir aylık artış yüzde 1,8 ortalamasında. Ankara'da bazı ilçelerde satılık konut fiyatları ise şöyle; Gölbaşı yüzde 2,4; Çubuk yüzde 2; Polatlı yüzde 1,8; Altındağ yüzde 0,8; Etimesgut yüzde 0,1; Çankaya yüzde 0,1.
Zignat.com'un 2017 yılı emlak endeksi ve bölge raporuna göre; Ankara'da satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 131 bin 608 lira ile 219 bin 300 lira arasında değişiyor. Yine aynı rapora göre, Ankara son bir yılda satılık konutların metrekare fiyatları bin 755 lira iken olurken, geri dönüş süresi 19 yıl olarak hesaplandı.

İZMİR'DE ARTIŞ YÜZDE 13

İzmir'de bulunan satılık konutların metrekare ortalama fiyatı bir yılda yüzde 16 artarak 2,828 liraya ulaştı. Kiralık konutlarda ortalama fiyat ise yüzde 13 arttı ve metrekaresi 12 liraya ulaştı. İlde amortisman süresi ise 19 yıl. İzmir'in son bir ayda en çok değerlenen ilçeleri arasında ilk sırayı yüzde 8,4 artışla Bergama alıyor. İkinci sıradaki Urla'da artış yüzde 4,1 olarak dikkat çekiyor. Üçüncü sırada ise yüzde 3,3 artışla Güzelbahçe var.

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.