Ankara'da farklı kültürlerdeki ekmek çeşitleri tanıtıldı

Ankara'da farklı kültürlerdeki ekmek çeşitleri tanıtıldı

Cernmodern’de gerçekleştirilen 2. Uluslararası Ekmek Festivali’ne Başkentliler yoğun ilgi gösterdi. 

Başkent hafta sonu bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Ekmek Festivali’ne ev sahipliği yaptı.

Ruan Fuarcılık ve Türkiye Fırıncılar Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen ekmek festivalinde Venezuela, Almanya, Kuveyt, İtalya, Tayland gibi ülkelerin ekmek ve unlu mamulleri sergilendi.

Ücretsiz atölye çalışmalarının ve söyleşilerin de yer aldığı festivalde tüm ziyaretçiler zengin bir gastronomi şöleni yaşadı.

1f537e72-af50-4c7c-8acf-1edb33fc5df7.jpg

İlk ekmek ne zaman üretildi? Ekmeğin tarihine ilişkin bilgiler...

Binlerce yıldır insanoğlunun temel gıda maddesi olan ekmek 10 bin yıllık tarihi ile hikâyesi Ankara’da sergilendi. Ruan Fuarcılık ve Türkiye Fırıncılar Federasyonu iş birliğiyle hafta sonu Cermodern Sanat Merkezi'nde düzenlenen 2’inci Uluslararası Ekmek Festivali'nde Venezuela, Almanya, Kuveyt, İtalya, Tayland gibi ülkelerin ekmek ve unlu mamullerinin sergilendiği stantlar kuruldu. Ankara’da ekmek ve unlu mamul severleri bir araya getiren festival, 2’inci yılında da büyük ilgi gördü. Ücretsiz atölye çalışmalarının ve söyleşilerin yer aldığı festivalde tüm ziyaretçiler zengin bir gastronomi şöleni yaşadı.

5cbfa747-2fb8-40cd-9112-c2bcedf42f59.jpg

FARKLI KÜLTÜRLERDEKİ EKMEK ÇEŞİTLERİ TANITILDI

CerModern ev sahipliğinde gerçekleşen festival, sosyal bir etkinlik olmasının yanı sıra, paydaş ve tamamlayıcı sektörü de bir araya getirdi. Festival, Dünya’da binlerce yıldır sofraları süsleyen ekmeğin, farklı kültürlerdeki çeşitlerinin hazırlanma aşamasını en profesyonel ellerden görme ve ülke ekmeklerini tatma imkânı sunarken, yükselen eğilim artizan ekmekçilik hakkında da bilgi sahibi olunmasını sağladı. 

KONUK ÜLKE FAS CUMHURİYETİ OLDU

Ürün sergilemenin, tanıtımının ve satışının yanı sıra, akademik içerik ile de harmanlanan ‘’Ekmeğin, buğday tanesinden ekmek olma yolculuğunun’’ anlatıldığı uluslararası çaptaki festival, konuk ülke olarak Fas Cumhuriyetini ağırlarken, Venezuela, Almanya, Kuveyt, İtalya, Tayland gibi ülkelerinde stantlarına ev sahipliği yaptı.

2fe57058-5b23-4a30-8f3c-b0c9152082e3.jpg

BAŞKENTLİLER YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Başkentlilerin yoğun ilgi gösterdiği festival, bu alandaki sektörü buluşturmak ve nihai tüketiciye bir festival armağan etmek amacı ile tüm ekmek severleri ağırlayarak Başkentlilere hafta sonu ekmek şenliği yaşattı. Festivalde Türkiye'nin Vakfıkebir taş fırın, siyez unlu, ekşi mayalı ekmekleri şef aşçılar ve üreticiler tarafından tanıtılırken, ziyaretçiler için özel ekmek çalıştayları ve tadım etkinlikleri düzenlendi.

329a2415-3a8e-446f-9db8-08a49c28cc81.jpg


Emrah Özcan/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.