Ankara'da Hazine'ye ait 69 adet taşınmaz satışa çıkarıldı

Ankara'da Hazine'ye ait 69 adet taşınmaz satışa çıkarıldı

Çevre Bakanlığı’na bağlı Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Ankara’da 69 kamu arsasını satışa çıkardı. Taşınmazların önemli bir kısmı imarlı konut alanıyken, bir bölümü imarsız ham topraktan oluşuyor ve tahmini bedelleri 26 milyona kadar çıkıyor.

Ankara'da Hazine'ye ait 69 adet taşınmazın satış ihalesi yapılacağı duyuruldu. Söz konusu taşınmazlar için açık teklif usulüyle ihale gerçekleştirilecek. İhaleye katılmak isteyen vatandaşların belirtilen tarih ve saatte ilgili emlak müdürlüklerine başvurarak gereken işlemleri tamamlamaları gerekiyor.

1-003.jpg

İHALELER 25-26 NİSAN’DA

İhaleye katılacak isteklilerin geçici teminat bedelini yatırmaları gerekmekte olup, gerçek ve tüzel kişilerin belirli belgeleri de ibraz etmeleri gerekiyor. Gerçek kişilerin ikametgah belgesi ve nüfus cüzdanı fotokopisi, tüzel kişilerin ise sicil kayıt belgesi ve temsil yetkisini gösterir belgeler arasında yer alıyor. İhaleler 25 ve 26 Nisan tarihlerinde yapılacak.

İŞTE O ARSA VE TARLALAR

Ankara Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne bağlı Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından satışı yapılacak taşınmazlar Mamak, Altındağ, Elmadağ, Kalecik, Gölbaşı ve Yenimahalle’de bulunuyor. Taşınmazların önemli bir kısmı imarlı konut alanıyken, bir bölümü imarsız ham topraktan oluşuyor ve tahmini bedelleri 26 milyona kadar çıkıyor.

4-001.jpg

YÜZDE 20 İNDİRİM FIRSATI

Satılacak taşınmazların ihale bedeli peşin ödenmesi halinde %20 indirim uygulanacak ve talep üzerine en fazla iki yılda 8 eşit taksitlendirme yapılabilecek. Ayrıca ihale bedeli üzerinden belirli oranlarda işlem bedeli alınacak.

Hazineye ait taşınmazların satış işlemleri sırasında vergi, resim ve harçlar müstesna tutulacak ve satışı yapılan taşınmazlar satış tarihini takip eden 5 yıl boyunca emlak vergisine tabi olmayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.