Ankaralı Ramazan’da ete doyuyor: 15 günde bin ton satıldı

Ankaralı Ramazan’da ete doyuyor: 15 günde bin ton satıldı

Ankara PERDER’e bağlı zincir marketlerin kasap reyonlarında vatandaşın hızlı, güvenilir ve kotasız ulaştığı kırmızı ete yoğun talep. Başkentte bin 100 mağazadan ulaşılabilen uygun fiyatlı kırmızı etten Ramazan ayının ilk 15 gününde bin ton satıldı.

Ramazan ayı boyunca Ankara PERDER’e bağlı zincir marketlerin bin 100 şubesindeki kasap reyonlarından ulaşılabilen uygun fiyatlı kıyma ve kuşbaşına yoğun talep devam ediyor. Kota bulunmayan ve ithal hayvan ürün olan uygun fiyatlı ete vatandaşlar istediği saatte ve miktarda hızlı, güvenilir ve sürekli şekilde ulaşabiliyor. Ankara Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği’nden alınan bilgilere göre Ramazan ayının ilk 15 gününde kilosu 324 TL’den satılan kıyma ve kilosu 354 TL’den satılan kuşbaşı etten bin ton satıldı.

kesimal.jpg

SADECE 15 GÜNDE BİN TON

Ankara’da Ramazan ayı boyunca PERDER’e üye zincir marketlerde kıyma 324 TL ve kuşbaşı 354 TL’den satılıyor. 25 ilçede satılan uygun fiyatlı kırmızı ete vatandaşlar hızlı, sürekli ve güvenilir olarak ulaşabiliyor. Ankara PERDER’e bağlı bin 100 market şubesindeki etler düzenli ve sıkı bir denetimden geçiyor. Vatandaşlar uygun fiyatlı kırmızı etten istediği saatte ve istediği miktarda (kotasız) satın alabiliyor. Ankara’nın en çok bilinen ve PERDER’e bağlı olan marketlerin kasap reyonlarında dikkat çeken yoğunluk sonrası satışlarda son durum hakkında bilgi veren Ankara Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği Başkan Yardımcısı Recai Kesimal, Ramazan ayının ilk 15 gününde bin ton kırmızı et satıldığını kaydetti. Uygun fiyata satılan kuşbaşı ve kıyma etin kaliteli olduğunu vurgulayan Recai Kesimal gösterilen yoğun ilgiden memnun olduğunu dile getirdi.

perder1.jpg

NE OLMUŞTU?

Ankara PERDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Recai Kesimal, Ramazan boyunca Ankara’daki zincir marketlerde kıymanın kilosunun 324 TL, kuşbaşının ise 354 TL’den satılacağını duyurmuştu. Kesimal, kampanyanın 25 ilçede bin 100 zincir market şubesinde geçerli olduğunu belirterek, “Kotayı Ramazan ayı itibariyle tamamen kaldırdık” demişti. Uygulanan kampanya Ankara’da büyük yankı uyandırmıştı. İlksayfa Gazetesi olarak yerinde incelediğimiz Ankara’nın bilinen ve PERDER’e üye zincir marketlerde Ramazan ayında yoğunluk yaşandığı gözlemlenmişti.

perder2.jpg

ESK’DA KUYRUK DEVAM

Öte yandan Ankara’da vatandaşların uygun fiyatlı kırmızı ete ulaşılabildiği yerlerden biri olan Et ve Süt Kurumu Ulus ve Sincan şubelerinde kıymanın kilosu 229 TL, kuşbaşının kilosu ise 259 TL’den satılıyor. Ramazan ayında sabah saat 8 ile akşam saat 11 arasında hizmet veren şubelerde kotalı satışlar uzun kuyruklarla devam ediyor. Aynı şekilde ithal hayvan ürünü olan ve ESK et kombinalarından ulaşan etlere vatandaşlar yoğun ilgisi uzun süredir devam ediyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.