Ankara'ya neden yeni stat yapılmadı?

Ankara'ya neden yeni stat yapılmadı?

ATO Başkanı Gürsel Baran, 5 milyondan fazla insanın yaşadığı Ankara’ya, şimdiye kadar fuar ve iyi bir stat yapılamamasının imkansızlıktan değil ihmalden kaynaklandığını açıkladı. 

Başkent Ankara Meclisi’ni ziyaret eden ATO Başkanı Gürsel Baran, 5 milyondan fazla insanın yaşadığı Ankara’ya, şimdiye kadar fuar ve iyi bir stat yapılamamasının imkansızlıktan değil ihmalden kaynaklandığını açıkladı. 

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Başkent Ankara Meclisi üyeleriyle Altındağ’ın tarihi noktalarından biri olan Hamamarkası’nda bir araya geldi.

Ayhan Sümer Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşen ziyarette Başkan Baran, Başkent Ankara Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı, aynı zamanda Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri tarafından karşılandı. 

CEYLAN’DAN BİR OLALIM ÇAĞRISI

Başkent Ankara Meclis Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, önemli görevlerinden bir tanesinin Başkentlilik bilincini geliştirmek ve Ankara’yı sahipsizlikten kurtarmak olduğunu belirterek, “Hemşeri derneklerini, federasyonları tek çatı altında toplayan Ankara’daki tek sivil toplum örgütüyüz. Hep beraber Ankara için güzel şeyler yapmak istiyoruz” dedi. STK’ların bir araya gelmesi ile bu sorunların çözülebileceğini anlatan Ceylan, ATO’nun da bu manadaki desteğini önemsediklerini kaydetti. 

Gürsel Baran nerelidir?

ATO Başkanı Gürsel Baran ise Siirt’te doğmasına rağmen 50 yılı aşkındır Ankara’da ikamet ettiğini belirterek, kendisinin artık iyi bir Ankaralı olduğunu anlattı.

Ankara’yı Ankaralılardan daha iyi bildiğini iddia eden Baran “Derdimiz Ankara, sevdamız Ankara. Bizden sonra gelecek nesle daha güzel bir Ankara bırakmak için mücadele ediyoruz” dedi.

Baran Ankara’nın değerlerini ortaya çıkaracak bir farkındalık çıkarılması gerektiğini kaydederek, “Birkaç gün önce bir gazetenin manşetinde İngiliz bir gazetecinin Ankara hakkında yazdıklarını okudum. İngiliz gazeteci Ankara’yı övmüş ‘İstanbul’u unutun’ diyordu. Söyleyeceğim şu İngilizler bile Ankara’nın farkında biz farkında değiliz” diye konuştu.

ATO Başkanı Baran, Başkent Ankara’da gerekli şartları karşılayan stat eksikliğinden dolayı 25 yıldır milli maçın oynanamadığını ve bir fuar alanının olmadığını hatırlatarak, bunun bir ihmal olduğunu belirtti.

Baran ATO başkanlığı görevine geldikleri günden itibaren bu ve benzeri sorunların çözüme kavuşturulması için yoğun mesai verdiklerini ve büyük aşamalar kaydettiklerini vurguladı.

ATO BAŞKANI BARAN’A İKİ TALEP

Ziyaret programında söz alan Başkent Ankara Meclisi Onursal Başkanı işadamı Ayhan Sümer ise ATO Başkanı Gürsel Baran’a Ankara’da ki tabela kirliliği ve esnafın uyguladığı indirimlerin daha disiplinli hale getirilmesi için çağrıda bulundu.

Ayhan Sümer’in bu talebine Başkan Baran her iki konuyla ilgili çalışmalarının olduğunu ve bunu hızlandıracaklarının sözünü verdi.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.