Astronotlar için özel araç: ‘Astrovan’

Astronotlar için özel araç: ‘Astrovan’

NASA tarafından seçilen şirketlerden Canoo Technologies, astronotlar için araç üretti. Bu çevre dostu araçlar, gelişmiş Orion mürettebat yaşam sistemine uygun şekilde tasarlandı.

Kaliforniya merkezli Canoo Technologies, özel araçları üretmek için yapılan ihaleyi kazandı ve Salı günü NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'ne üç adet tamamen elektrikli mürettebat taşıyıcı "Astrovan"ı teslim etti.

'ASTROVAN' ÖZELLİKLERİ

NASA'nın açıklamasına göre, "çevre dostu" olarak nitelendirilen araçlar, gelişmiş Orion mürettebat yaşam sistemi uzay giysileri içindeki dört astronot ve bir uzay giysisi teknisyeni de dahil olmak üzere destek personelini taşımak üzere tasarlandı.

Bağımsız kaynak Independent'ın haberine göre, bu minibüsler, NASA'nın Artemis görevleri için özel olarak özelleştirildi ve Ay'a yapılacak fırlatma öncesinde 39B no'lu Fırlatma Platformu'na ulaşmak için gerekli olan benzersiz özelliklere sahip. Ayrıca, bu araçlar özel ekipmanlar için de yer sağladı.

Bu araçlar, NASA'nın insanlı uzay uçuşu ve uzay keşfi çabalarının mirasına saygı göstermek amacıyla tasarlandı. Araçların iç ve dış tasarımı, renk seçimi gibi unsurlar, yaratıcı bir ekip tarafından özenle seçildi.

Artemis fırlatma direktörü Charlie Blackwell-Thompson, Canoo ve NASA temsilcileri arasındaki işbirliğinin, mürettebatın Ay'a yapacakları yolculuk öncesinde platforma güvenli ve konforlu bir şekilde ulaşmalarına odaklandığını belirtti. Blackwell-Thompson ayrıca, bu yeni araçları gören herkesin, Artemis görevlerinin bu yeni girişimi için duyduğu gururu paylaşacağına inandığını ifade etti.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.