Ayakları yerden kesen proje

Ayakları yerden kesen proje

Birbirinden önemli sosyal projeler, dünyada tek olma özelliği taşıyan Uzay, Havacılık ve Teknoloji Festivali Teknofest Ankara’da başkentlilerle buluştu. Bunlardan biri ise emniyet kemeri öneminin vurgulandığı nokta oldu.

Ankara, ilk kez Teknofest’e ev sahipliği yapıyor. Etimesgut Havalimanı’na kurulan alanda, yüzlerce etkinlik, Teknofest kapsamında Ankaralılarla buluştu. 200 bin metrekarenin üzerindeki alana kurulan Teknofest’te yüzlerce stant, ve sosyal projeler, alana gelen başkentlilere sunuldu. Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yürütülen sosyal proje, emniyet kemerinin önemi ise, Teknofest alanın en çok ziyaret edildiği noktalardan biri oldu. 8-10 kilometre hızla giden bir aracın takla atma simülasyonunu gazeteilksayfa.com ekibi yerinde deneyimledi.

8-10 KİLOMETRE HIZLA GİDEN BİR ARAÇ AYAKLARI YERDEN KESİYOR

Teknofest alanının önemli sosyal projelerinden biri, emniyet kemeri noktası oldu. Alanda kurulan simülasyon aracına binen Ankaralılar, emniyet kemerinin önemini bizzat anladı. Biz de gazeteilksayfa.com ekibi olarak simülasyon aracına girdik ve emniyet kemerinin önemine bir kez daha şahit olduk. 8 ila 10 kilometre hızla giden bir arabanın takla atması anında yaşanan olay, simülasyon aracında bizzat görüldü. Araç hızının az olmasına rağmen, takla durumunda insanın ayağının yerden kesildiğine şahitlik edildi.

“BU ARABAYA BİNEN BİRİ BİR DAHA KEMER TAKMAMAZLIK ETMİYOR”

Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı ekipler, simülasyon aracının önünde gazeteilksayfa.com’a özel bilgiler verdi. Gazetemize konuşan Sinan Yüzbaşı, simülasyon aracının beş yılda ne kadar önemli bir yol kat ettiğini vurguladı. Beş yıl önce başlanan proje kapsamında emniyet kemeri hassasiyetinin arttığına değinen yüzbaşı, “Bu arabaya binen biri, bir daha kemer takmamazlık etmiyor” dedi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.