Bağımsız adaylar parladı: Çamlıdere ve Kızılcahamam'da büyük partiler geride kaldı

Bağımsız adaylar parladı: Çamlıdere ve Kızılcahamam'da büyük partiler geride kaldı

Ankara’da yerel seçimlere Mansur Yavaş ve CHP damga vururken, iki bağımsız aday da aldıkları oy oranı ile dikkat çekti. Çamlıdere’de Adem Ceylan seçimi kazandı. Kızılcahamam’da ise Hasan Demirci, YRP ve İYİ Parti adaylarını geride bıraktı.

Ankara’da yerel seçimlere Mansur Yavaş ve Cumhuriyet Halk Partisi damga vurdu. 16 ilçede ipi göğüsleyen CHP, AK Parti’ye büyük üstünlük sağladı. Başkan Mansur Yavaş ise rakibi Turgut Altınok’un yaklaşık 30 puan önünde ipi göğüsledi. Bunların yanı sıra iki bağımsız aday da aldıkları oy oranı ile fark yarattı. Çamlıdere’de oyların yaklaşık yüzde 50’sini alan Adem Ceylan seçimi kazandı.

suleyman-acar.jpg

Kızılcahamam’da ise Hasan Demirci, Yeniden Refah Partisi, İYİ Parti ve Saadet Partisi adaylarını geride bırakarak seçimi üçüncü sırada bitirdi. Kızılcahamam’da mevcut Başkan Süleyman Acar yüzde 44,59 oy ile seçimi tekrar kazandı.

adem-ceylan.jpg

ADEM CEYLAN İMZASI

Ankara'nın Çamlıdere ilçesinden olan Adem Ceylan, hem kariyeriyle hem de toplumsal çalışmalarıyla dikkat çekiyor. 1963 yılında Çamlıdere'de doğan Ceylan, ilkokul ve ortaokul eğitimini memleketi olan Çamlıdere'de tamamladı. Lise eğitimini ise Ankara'da aldı. Anadolu Üniversitesi Afyon Mali Bilimler Fakültesi'nden 1986 yılında Maliye Bölümü'nden mezun olan Ceylan, kariyerine Karayolları Genel Müdürlüğü Teknik Hesaplar Şube Müdürlüğü'nde başladı.

1990 yılında İçişleri Bakanlığı Kontrolörler Kurulu Başkanlığı'nda Mahalli İdareler Kontrolörü olarak göreve başlayan Ceylan, daha sonra 2006 yılında Ankara İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirildi.

camlidere.jpg

BÜYÜK BAŞARI

Adem Ceylan, 2010 ve 2011 yıllarında Eğitim ve Yönetimde Politika Analizleri ve Stratejik Araştırmalar Derneği tarafından 2 kez Türkiye'nin en iyi Stratejik yönetim ve uygulama yapan il özel idaresi yöneticisi ödülüne layık görüldü. 2011, 2013 ve 2014 yıllarında Türk Time Dergisi tarafından 3 kez yılın hizmet adamı ödülünü aldı. 2013 yılında Buhara Dergisi tarafından da Yılın En Başarılı Bürokratı ödülüne layık görüldü.

2014 yılında AK Parti Yenimahalle Belediye Başkan Adayı ve 2015 yılı genel seçimlerinde AK Parti Ankara 2. bölge Milletvekili Adayı olan Ceylan, 31 Mart yerel seçimlerinde büyük başarıya imza atarak Çamlıdere’de başkanlığa geldi.

hasan-demirci-ak-parti-zamani.jpg

İSTİHDAM YARATTI

Kızılcahamam’da tanınmış isimlerden birisi olan Hasan Demirci ise sadece iş dünyasındaki başarısıyla değil, yerel yönetimdeki hizmet arzusuyla da dikkat çekiyor. Karaağaç Mahallesi'nde 1974 yılında doğan Demirci, köklerine bağlılığıyla biliniyor. İlkokul ve ortaokul eğitimini memleketi Kızılcahamam'da tamamlayan Demirci, lise eğitimini yine aynı ilçede aldı. Ardından Ankara Tevfik İleri İmam Hatip Lisesi'nde lise öğrenimini tamamlayan Demirci, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden Maliye Bölümü'nden mezun oldu.

Demirci yıllar içinde ulusal düzeyde saygı gören bir iş adamı haline geldi. Üniversite eğitimini sürdürdüğü dönemde birçok iş alanında deneyim kazanan Demirci, Kızılcahamam'a olan bağlılığını koruyarak kendi işini kurarak istihdam yarattı.

kizilcahamam.jpg

ETKİN ÇALIŞMA

Toplumsal kalkınma ve yerel yönetimde daha iyi hizmet sunma vizyonuyla hareket eden Demirci, Kızılcahamam'da aktif bir şekilde görev aldı. Birçok sivil toplum kuruluşunun kuruluşunda ve yönetiminde yer aldı.

Bu kuruluşlar aracılığıyla Kızılcahamam'da yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik projeler ve çalışmalar gerçekleştirdi. Sivil toplum kuruluşlarında önemli görevlerde bulunarak yerel yönetimde etkin bir şekilde çalıştı.

Kaynak:Zeynep Pamuk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.