Balık sezonu kapandı: Birinci değişmedi

Balık sezonu kapandı: Birinci değişmedi

Balık sezonu kapandı. Ankaralılar hem fiyatının uygun olması hem de lezzetli bulunması nedeniyle bu sezonda en çok hamsiyi tercih etti.

Balıkçıların vira bismillah diyerek başladıkları balık avı sezonu kapandı. Ankaralılar hem fiyatının uygun olması hem de lezzetli bulunması nedeniyle bu sezonda en çok hamsiyi tercih etti.

Gazetemize konuşan Tarihi Ulus Hali balık esnafı Mehmet Ercan, gelecek sezondan umutlu olduklarını ifade etti.

balikci-mehmet-ercan.jpg

“GELECEK SEZONDAN UMUTLUYUZ”

Ercan, “Yağışların da iyi olmasıyla birlikte gelecek sezonda daha çok bolluk bekliyoruz. Bu sezon genel olarak istenilen bolluğu bulamadık. Özellikle palamut için önümüzdeki sezonda bir artış olmasını bekliyoruz. Palamut bir sene gelir bir sene gelmez. Bu sene gelmedi ama önümüzdeki sezon geleceğini düşünüyoruz. Şu anda sabırsızlıkla önümüzdeki sezonu bekliyoruz” şeklinde konuştu.

palamut.jpg

“BU SENE KIT GEÇTİ”

Balıkçılıkta bu sezonun kıt geçtiğini belirten Mehmet Ercan, “Umduğumuz kadar balık gelmedi. Özellikle palamutta bolluk bereket yoktu. Vatandaşlar buzhane palamudu yemek zorunda kaldı. Bazı balıklar hiç denilecek kadar az geldi. Bu kıtlığa rağmen fiyatlar bu sene normaldi denilebilir. Fahiş bir artış olmadı kesinlikle. Bu konuda hal esnafımız gerekli özveriyi gösterdi. Vatandaşlar balık tüketebilsin diye aşırı bir zam uygulaması kesinlikle yapılmadı.” dedi.

farketmez.jpg

EN ÇOK HAMSİ SATILDI

Balıkçı Mehmet Ercan, bu sezonda başkentlilerin en çok hamsi yediğini belirterek şu ifadeleri kullandı: “Ankaralılar hem fiyatının uygun olması hem de lezzetli olması nedeniyle bu sezonda en çok hamsiyi tercih etti. Alım gücü biraz daha yüksek olan vatandaşlarımız ise somon balığını daha çok tercih ettiler. Bu sene hamsi fiyatları haftanın bolluğuna göre 100 lira, somon fiyatları da 300 lira bandında seyretti. Balığın bol olduğu dönemlerde yarı yarıya dahi indirimler yapıldı. Ankaralılar kıtlığa rağmen balığa doydu.”

mm.jpg

BALIKÇILIK NASİP İŞİ

Balıkçılığın nasip işi olduğunu belirten 3’ncü kuşak balıkçı Mehmet Ercan, “1 Eylül’de tekrar ‘ya bismillah’ diye başlayıp sezonu açacağız. Biz 3 kuşaktır burada balıkçılık yapıyoruz. Babamlar 6 kardeş hepsi balıkçı. Deniz yüzü görmüş değiliz ama yıllardır balık satıyoruz. Bu da Ankara’nın merkezi konumundan kaynaklanıyor. Tüm balıkların en tazesi buraya gelir ve Anadolu’nun diğer illerine de buradan dağıtılır” diye konuştu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.