Osman Doğan

Osman Doğan

Başka diyanet yok

Başka diyanet yok

Diyanetin güzide çalışanlarını kötü ilan edip kendisini haklı çıkarmaya çalışan  bazı sendikaların bu tutumu içler acısıdır.

 Yetkili oldukları  kısa zaman diliminde imamları hizaya çekmek, müftüleri kendilerine hizmet eden emir erleri olarak görmek, bir dilekçe verilme işinde dahi din görevlilerinin önüne üyelik formunu koymak  köhne zihinlerin  eski alışkanlıklarını sürdürme peşinde olduğunu göstermektedir.

Teşkilatın değerlerini bilmedikleri gibi, müftülerimize karşı  bir baskı politikası geliştirmeye çalışmak karakteristik bir düşünce şekli değildir.

Eski alışkanlıkları  adeta kendi  değerleri olarak gören bu zihin sahiplerinin kavga-şikayet-yerme yerdirme eğilimleri, eriyen üye sayılarına önlem alma   çabasından öte değildir.

Din hizmetinin diğer hizmetlere benzemediği bilmeleri gerekirken, ifade ve düşünceler içerisine ambargo koymaya çalışan, Türkiye’nin hemen her ilinde başarılı olan müftülerimizi, din görevlilerimizi şikâyet eden sendikanın öncelikle kendilerine dönüp bakması gerekir.

 Nerede hata yaptıklarını, kendi çatısı altında birleşmenin zorlamayla değil yapılan hizmet ve çalışmalara takdir niteliğinde din görevlilerinin kendi rızasıyla üye olmaktan öte bir şey yapamayacaklarını bilmeleri  gerekir.

Din görevlilerini korkutmaya çalışmak, yapılacak hizmetlerin olabilmesinin ilk şartını kendi üyelik formlarına imza ile cevap verdirmek yakışıksız bir sendikacılık örneğidir.

Kendi sendikal menfaatleri için tüm Diyanet ve Vakıf çalışanlarını değersizleştiren, hiçe sayan anlayışın artık tarihin çöp sepetine atıldığı bilinmelidir.

Yeniden Büyük Türkiye hayali ile değil, darbeci zihniyete özlem duyan bir sendikal anlayışın çöküşünü görüyoruz.

Diyanetine, müftüsüne , din görevlisine  hakaret eden sendikal anlayışın yapıcı bir dil yerine yıkıcı bir hareket içerisinde olması herkesi üzmüştür.

Son olarak bu ülkenin güzide kurumlarından bir tanesi olan Diyaneti itibarsızlaştırmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Diyanet-Sen gibi öncü sendikalar Diyanetine sahip çıkarken, diğer sendikaların bu tutumu içler acısıdır…

Ülkem adına dua ile…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR