Başkent taksicileri memnun: Villa gibi durak!

Başkent taksicileri memnun: Villa gibi durak!

Büyükşehir, şehirdeki eski ve kullanılamaz hale gelmiş taksi duraklarını bir bir yeniliyor. Yenilenen taksi durağı sakinleri “Gecekondudan villaya taşındık” diyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi şehirdeki eski ve kullanılamaz hale gelmiş taksi duraklarını yenileme çalışmalarını hızla sürdürüyor. Kent genelinde 46 taksi durağının yenileme çalışmaları tamamlanırken, 18 durağın daha ihalesinin yapıldığı öğrenildi. Yenilenen taksi durağı sakinleri “Gecekondudan villaya taşındık” diyor.

Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı tarafından yürütülen yenileme çalışmaları kapsamında, taksicilere daha kullanışlı ve modern bir çalışma ortamı sunmak amaçlanıyor.

2-003.jpg

İHTİYACA GÖRE TASARLANIYOR

Yenilenen taksi durakları taksici esnafına ev ortamında çalışma olanağı sağlayacak şekilde dizayn ediliyor. İçerisinde dinlenme alanı, mutfak ve lavaboların da bulunduğu yeni duraklar klimalı ve kaloriferli olarak tasarlanıyor.

Taksi duraklarının büyüklüğü semte, konuma ve taksi yoğunluğuna göre değişiklik gösteriyor. 60, 45 ve 30 metrekarelik alanlara sahip 3 farklı tipte tasarlanıyor.

1-004.jpg

ESNAF MEMNUN

Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı Kentsel Tasarım Şube Müdürü Bergil Özdemir, projenin önemine vurgu yaparak, "Büyükşehir Belediyesi olarak, taksici esnafımızın hizmet kalitesini artırmak ve daha konforlu bir çalışma ortamı sağlamak amacıyla, modern taksi duraklarını hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda, 4 ay gibi kısa bir sürede çok sayıda taksi durağını yenileyerek hizmete sunduk. Taksici esnafımızdan gelen talepler doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz" şeklinde konuştu. Taksici esnafı ise Mansur Başkan'a teşekkür ederek, "Eski durağımızda yaşadığımız sorunları yeni duraklarımızla birlikte geride bıraktık. Mansur Başkan'ın bu hizmetinden dolayı minnettarız" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.