Başkentli STK'lardan mücadele mesajı

Başkentli STK'lardan mücadele mesajı

Enflasyonla topyekûn mücadele programına, GGYD ve ORSİAD’tan tam destek geldi.

Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) ve OSTİM’li Sanayiciler Derneği (ORSİAD) enflasyonla mücadele programına destek açıklaması geldi. Enflasyonla mücadelede uygulanacak yüzde 10’luk indirimin içinde yer alacağını belirten kuruluşlar atılacak tüm adımları destekleyeceklerini belirtti.

GGYD Başkanı Nezih Allıoğlu programın ön gördüğü kararları desteklemeye ve üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını söylerken, ORSİAD Başkanı Nedret Yener ise, “OSTİM, İvedik ve Sincan OSB’lerdeki tüm üye işletmelerin aynı duyarlılık ve milli sorumlulukla bu mücadeleye destek vereceklerine inanıyorum” dedi.


ENFLASYON TEHDİDİ İLE KARŞI KARŞIYAYIZ


GGYD Başkanı M.Nezih Allıoğlu,  Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı’nın önemine işaret etti.

Yüksek enflasyonun ekonomideki en büyük tehdit olduğunu ifade eden Başkan Allıoğlu, “Enflasyon ne yazık ki ülkemizin nitelikli büyümesini, gelişmesini, ekonomimizdeki dinamizmi sekteye uğratmaktadır. Uzun yıllar tek haneli olarak seyreden enflasyonun yeniden ekonomimiz için tehdit haline gelmesi kaygı vericidir ve mutlak surette önüne geçilmelidir. Bugün yeniden bir enflasyon tehdidi ile karşı karşıyayız ve topyekûn mücadele için daha fazla geç kalamayız” diye konuştu.


YÜZDE 10 İNDİRİMİN İÇİNDE YER ALMAYA HAZIRIZ


Allıoğlu, “Temel maliyetlerden kaynaklanan fiyat artışları, ekonominin gerçeği ve kabul edilebilir. Ancak bu dönem görüyoruz ki izah edilebilir veya anlaşılabilir fiyat artışının dışında ekonomik dar boğazı fırsat gören bazı kesimler anormal artışlarla sahadalar. Ankaralı genç girişimciler olarak biz de söz konusu programın ön gördüğü tam kararları desteklemeye, üzerimize düşen görevi yapmaya, asgari yüzde 10 indirim dahil tüm tedbirlerin içinde yer almaya hazırız. Konu yönetim kurulumuz tarafından da etraflıca değerlendirilerek 450 üyemizi içine alacak şekilde planlama yapılacaktır” ifadelerini kullandı.


TÜM ADIMLARA EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE DESTEK OLACAĞIZ


ORSİAD Başkanı Nedret Yener ise Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan programı, “Enflasyonun kalıcı sorun olmaktan çıkarılması yönünde atılmış önemli bir adım” olarak nitelendirdi.

Bu çerçevede ekonomi yönetiminin iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarından beklentilerine karşılık vermeye hazır olduklarını bildiren Başkan Yener, “Fiyatlarda yaşanan dalgalanmayı ortadan kaldırmaya, dengelemeyi sağlamaya yönelik atılan tüm adımlara en güçlü şekilde destek olacağız. Sanayiciler olarak mesajı aldık, mücadelede biz de varız” diye konuştu. 


OSTİM’DEN MÜCADELEYE DESTEK


OSTİM, İvedik ve Sincan OSB’lerdeki tüm üye işletmelerin aynı duyarlılık ve milli sorumlulukla bu mücadeleye destek vereceklerine inandıklarını vurgulayan Başkan Yener, şöyle devam etti:

“Enflasyon artışı sadece paranın değerini değil, çalışan ve üreten tüm kesimlerin moralini, motivasyonunu, alın terini, azim ve gayretini kaybettirir. Bu bakımdan enflasyon ile mücadelenin başarısı için özel sektör ve kamunun birlikte hareket etmesi, el birliği, güç birliği yapması zorunludur” diye konuştu.


KREDİ VE FAİZ DESTEKLERİ ÇOK ÖNEMLİ


ORSİAD Başkanı Nedret Yener, enflasyonla mücadele programı kapsamında özel sektöre dönük kredi ve faiz desteklerini de değerlendirdi. Bankaların 1 Ağustos'tan itibaren yüksek faizle kullanılmış kredilere yüzde 10 indirim yapacaklarını anımsatan Başkan Yener, şunları söyledi, “KOSGEB alacaklarının ertelenmesi, ihracat yapacak KOBİ’lere 200 bin dolara kadar 180 gün vadeli yeni bir destek verilecek olması, elektrik ve doğalgaza zam yapılmaması, bekleyen KDV iadelerinin hızlıca ödenecek olması önemli kararlar. Bütün bu tedbirler iş dünyasının finansmana ulaşmasında, enflasyonla birlikte işsizlik, yüksek faiz ve artan girdi maliyetleri ile mücadelenin başarasında önemli rol oynayacaktır” diye sözlerini noktaladı.


Emrah Özcan/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.