Başkentray'da vagon sayısı artırıldı

Başkentray'da vagon sayısı artırıldı

Başkentlilerin ek sefer talebine karşı duyarsız kalmayan TCDD Taşımacılık, her iki seferden birinde trenlerin vagon sayısını üçten, altıya çıkararak sefer kapasitesini yüze %50 artırdı.

Başkentray’da vatandaşların yoğunluktan trene binemeyip bir sonraki seferi beklediğini duyuran haberimizin ardından TCDD Taşımacılık harekete geçti…

Vatandaşların ek sefer talebine karşı duyarsız kalmayan TCDD Taşımacılık, her iki seferden birinde trenlerin vagon sayısını üçten, altıya çıkararak sefer kapasitesini yüze %50 artırmış oldu. 

Başkentliler, vagon sayısının artmasıyla rahat bir nefes aldı. 

1-(6)-001.jpeg

PAZARTESİ UYGULAMAYA GEÇİLDİ

Başkentlilerden Sefer Talebi’ manşeti ile gazetemizin 3 Eylül tarihli sayısında gündeme getirdiğimiz Başkentray’ın yoğunluğundan dolayı vatandaşların yaşadığı mağduriyet ses getirdi. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık yetkilileri söz konusu yaşanan sıkıntıyı 8 Ekim Pazartesi itibari ile giderdi. Artık trenler gün içerisinde bir tek, bir çift tren olarak hizmet vermeye başladı. Başkentray’ın kapasitesi yüzde 50 artmış oldu. 

YOĞUNLUĞA DEĞİNMİŞTİK

Vatandaşlar Başkentray’ın özellikle mesai saatlerinde çok yoğun olduğunu söylemiş ve çoğu kez bir sonraki trene binmek zorunda kaldıklarını belirtmişti. Yaşanan bu yoğunluktan dolayı işe geç kaldıklarını ileri zamanlarda okullar açıldığında yoğunluğun ikiye katlanarak ulaşım daha da zorlaşacağını belirterek sıkıntıya çözüm beklediklerini gazetemize belirtmişti. Ayrıca vatandaşlar Başkentray’ın ilk açıldığı tarihlerde sefer sayılarının artacağı sözünü 3 Eylül tarihli haberimizde hatırlatmıştı. 

YÜZDE 50 BÜYÜDÜ

Haberimiz sonrası harekete geçen TCDD Taşımacılık yetkilileri, okulların da açılmasıyla ikiye katlanan kalabalığa çözüm buldu. Yeni uygulamaya göre her 15 dakikada bir gelen trenler artık bir tek tren bir çift tren olarak gelmeye başladı. Normalde 3 vagon olan trenler çifte çıktığında 6 vagona ulaşıyor.

VATANDAŞ MEMNUN OLDU

Vatandaş ise duruma çözüm bulan yetkililere teşekkür etti. En yoğun saatlerde dahi artık trene rahat bindiklerini belirten yolcular, “Yetkililere teşekkür ediyoruz. Yaşanan sıkıntıya kısa süre içerisinde çözüm buldular. Memnun olduk“ ifadelerini kullandı. 

Başkentray'da son sefer kaçta?

Başkentray'ın sefer saatlerine ilişkin de bir çağrıda bulunan Başkentliler yoğunluğun azalmasıyla duydukları memnuniyeti dile getirerek, ‘‘Günün son seferi Sıhhiye’den 22.46’da kalkıyor. EGO gibi Başkentray da 24 saat olursa çok güzel olur’’ ifadelerini kullandı.

Erkal Erdoğan/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.