Bayram tatili başlıyor! Öğrenciler için öneriler

Bayram tatili başlıyor! Öğrenciler için öneriler

Yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1 milyon 200 bin öğretmen bayram tatiline çıkıyor. Uzmanlar öğrencilerin ara tatilde zamanlarını iyi değerlendirmeleri konusunda hatırlatmalarda bulundu.

10 Nisan’da başlayacak Ramazan Bayramı ve hafta sonları ile birleşen tatil 9 gün sürecek. Yaklaşık 20 milyon öğrenci hem ara tatil hem de bayram heyecanını bir arada yaşayacak.

TATİL PLANI İYİ OLMALI

Uzmanlar, 9 günlük tatile girecek öğrencilerin zamanlarını iyi değerlendirmeleri ve tatil planlarını düzgün yapmaları konusunda uyarıyor. Öğrenciler için tatil planı dinlenme, eğlence ve üretkenlik arasında dengeli olmalıdır. Planları, dinlenme ve eğlence aktiviteleriyle başlayıp, daha sonra ödevlerini yapmak için zaman ayırmalıdır. Ayrıca, sosyal etkinliklere katılmak veya aileleriyle vakit geçirmek de önemlidir.

tatil-jpg-001.jpg

DİNLENMEK ÖNEMLİ

Bayram tatilinde öğrencilerin öncelikle dinlenmeleri söyleniyor. Bunun için kitap okuyabilir, film veya dizi izleyebilir, doğada yürüyüş yapabilir veya hobilerine zaman ayırabilir. Ayrıca, meditasyon veya yoga gibi rahatlama tekniklerini de deneyebilmeleri söyleniyor. Önemli olan, zihinlerini dinlendirip yenilenmek ve streslerini azaltmak olduğu vurgulanıyor.

TATİL SOSYALLEŞMEK İÇİN FIRSAT

Uzmanlar, bayram tatilinin öğrenciler için aileleriyle ve arkadaşlarıyla sosyalleşmek üzerinde büyük bir fırsat olduğunu söylüyor. Ailesiyle iletişimi ve arkadaşlarıyla sosyalleşmesi için bu ara tatil bir fırsat olabilir. Özellikle aile ve çocukların bu günlerde birlikte daha fazla zaman geçirmesi çok önemli olduğu söyleniyor.

basliksiz-2-kopya-002.jpg

EGZERSİZ VE HOBİ ÖNEMLİ

Bayram tatilinde yapılan hatalara değinen uzmanlar, özellikle eve kapanıp telefon ve bilgisayara yüklenilmemesi konusunda uyarıyor. Yaz aylarının gelmesini fırsat bilerek egzersiz ve hobilere yönlenmesi gerektiği belirtiliyor. Ayrıca, dersle geçen bir sürecin ardından ders harici hobiler ve sosyal aktivitelerle zaman geçirmek zamanın da daha keyifli geçmesine neden olur. Bu durumun hem öğrenciler hem de ailelere iyi geleceğinin altı çiziliyor.

TATİLDE SAĞLIĞA DİKKAT

Uzmanlar 9 günlük tatilde mevsim değişikliğinden dolayı öğrencilerin hastalıklardan korunmasını söylüyor. Yeterli uykunun alınması gerektiği ve dengeli beslenme konusunda uyarıyor. Ayrıca, sağlıklı alışkanlıklara bağlı kalarak, dinlenirken ve eğlenirken kendilerini daha iyi hissedecekleri vurgulanıyor.

Kaynak:Enes Boyacı /gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.