Osman Doğan

Osman Doğan

Binlerce Din Görevlisine Dev Hizmet

Binlerce Din Görevlisine Dev Hizmet

 

Diyanet-Sen’in yoğun çalışmalarla kazanıma çevirmeye çalıştığı İlitam için her şey tamam. Diyanet-Sen’in gündem oluşturarak din görevlilerine müjde olarak sunmak istediği çalışmalar sonuçlanıyor. Binlerce Ön Lisans mezununun yararlanacağı çalışmaları büyük bir kazanıma çeviren Diyanet-Sen haklı başarısının mutluluğunu yaşıyor.

YÖK ile ikinci kez İlitam konusunu görüşen Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, konuyla ilgili kanun teklifinin hazır olduğu müjdesini verdi.

İlitam’a Sınavsız Geçiş Hakkı İlahiyat ön lisans programını bitiren Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanlarına sınavsız lisans tamamlama hakkı tanınması konusunu bilimsel yönden değerlendiren Diyanet-Sen konuyla ilgili akademisyenlerden oluşan bir heyete daha önce rapor hazırlatarak YÖK, Diyanet İşleri Başkanlığı ve paydaşlarına sunmuştu.

Bu raporu dikkate alan YÖK Başkanı Prof.Dr. M.A. Yekta Saraç önümüzdeki günlerde TBMM’ye sunulacak torba yasa teklifine yetiştirilmek üzere İlitam ile ilgili yasanın hazırlandığı müjdesini verdi. Usul ve esasları YÖK tarafından belirlenecek İlitam yasası ile binlerce İlahiyat Ön lisans mezunu öncelik kurum çalışanları olmak üzere bu haktan yararlana bilecek.

İlitam ile ilgili açıklamalarda bulunan Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar; ‘‘Hummalı bir çalışmanın meyvelerini alıyoruz. Bu güne kadar her alanda İlitam’ı kazanıma çevireceğimizi söyledik. İlitamı hayalden ibaret görenler bugün binlerce üyenin yararlanacağı bu başarıyı umarım takdir ederler. Sendikacılıkta üye çıkarlarını öncelik olarak gören Diyanet-Sen  ötekileştirmeden herkesin yararlanacağı başarılara imza atmaya devam edecektir’’ dedi.

Mehmet Bayraktutar’ın sendikacılıkta en büyük başarılarından olarak gördüğüm  bu çalışmanın bütün camiaya hayırlı uğurlu olmasını diliyorum….

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR