Bireysel Emeklilik yapanlar dikkat! Sözleşme ile ilgili genelge Resmi Gazete'de

Bireysel Emeklilik yapanlar dikkat! Sözleşme ile ilgili genelge Resmi Gazete'de

"Bireysel Emeklilik Sözleşmesinden Kaynaklı Alacağın Devri Hakkında Genelge" Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte genelgede öne çıkanlar...

Resmi Gazete'de yayımlanan genelge ile bireysel emeklilik sisteminin amaç, kapsam ve dayanaklarına dikkat çekildi. Öte yandan, alacağın devri süreci, devredilebilecek sözleşme ve alacak tutarı ve alacağın devrine ilişkin diğer hususlara da açıklık getirildi.

thumbs-b-c-c7cd2c53972cc7c101dae48887ff87b3.jpeg

İşte genelgenin özeti:

- Bireysel emeklilik sisteminde yer alan katılımcıların, bireysel emeklilik sözleşmelerinden kaynaklı devlet katkısı hariç alacağının tamamını veya bir kısmını alacağın devri sözleşmesi yoluyla devredebilmesine ilişkin esas ve usulleri belirlemek amacıyla düzenlendiği belirtildi.

- Genelgede, katılımcının devlet katkısı hariç sözleşmelerinden kaynaklı alacağını, alacağın devri sözleşmesi yoluyla bankalara devredebileceği bilgisi verildi.

- Genelgede, "Alacağın devrine konu olabilecek tutarın belirlenmesinde, şirketlerin kredi vadesi boyunca sözleşmedeki birikimden indirim yoluyla tahsil edebilecekleri kesinti gelirleri dikkate alınır. Bankanın devralmak üzere ileteceği tutar, alacağın devri fon değerinde ortaya çıkabilecek değer kayıpları ile sözleşmedeki birikimlerin mevcut emeklilik yatırım fonlarından, alacağın devri fonuna geçiş aşaması tamamlanana kadar fon birim fiyatında oluşabilecek farklılıkları telafi etmek üzere kredi tutarının yüzde 20 fazlasını aşamaz." ifadeleri yer aldı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.