Borsaya yeni bir şirket daha katılıyor

Borsaya yeni bir şirket daha katılıyor

Limak Şirketler Grubu'nun bağlı kuruluşu olan Limak Doğu Anadolu Çimento, Borsa İstanbul'da halka arz edilmek üzere hazırlıklarını sürdürüyor. Şirketin halka arz süreci 14-16 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek.

Sermaye Piyasası Kurulu'nun onayıyla gerçekleşecek halka arzda, şirketin mevcut 386 milyon 179 bin 700 TL'lik sermayesi 516 milyon 179 bin 700 TL'ye yükseltilecek. Bu süreçte toplam 155 milyon 930 bin TL değerinde pay halka arz edilecek. Bu paylar arasında 130 milyon TL nominal değerli yeni pay ve mevcut ortakların sahip olduğu 25 milyon 930 bin TL nominal değerli pay bulunuyor.

Pay başına belirlenen satış fiyatı 16,20 TL olan halka arz sonrasında, şirketin sermayesinin yaklaşık %30'u halka açık hale gelecek. Yıldız Pazar'da "LMKDC" koduyla işlem görecek olan şirket paylarının halka arzında konsorsiyum liderliğini Halka Yatırım üstleniyor.

Halka arzdan elde edilecek 2,552 milyar TL'nin tamamı şirketin büyümesine yatırılacak. Şanlıurfa'da bulunan ve yıllık 2,2 milyon ton çimento ve 1,5 milyon ton klinker üretim kapasitesine sahip fabrika, bu yatırımlarla Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde satışlarını artırmayı hedefliyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.