Hüseyin Taklacı

Hüseyin Taklacı

BUGÜN BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜDÜR

BUGÜN BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜDÜR

 

Her zamankinden çok daha fazla milli birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, kötü çevrelerin DEAŞ, PKK VE DİĞER taşeron Terör örgütlerinin eliyle yapmış oldukları bu hain saldırıyı kınıyor ve onları lanetliyoruz. Allahtan temennimiz bu kötü planların içinde kendilerinin kahrolmasıdır. Allah bir daha böyle bir acıyı ülkemize yaşatmasın.

Ülkemizi yıkmak ve birlik ve beraberliğimizi bozmak için Her gün içten ve dıştan türlü türlü oyunlar oynanmaktadır. Nifakların, fitnelerin, bozgunculukların, terörün,  tezatların ortaya atıldığı ve oynandığı günümüzde, ülkemiz için birlik ve beraberlik yolunda, evlerimizden başlayarak, herkes sorumlu olduğu noktada, şahsi düşünce ve çıkarlarını bitarafa bırakarak, toplumsal dayanışmanın sağlanması, birlik ve beraberliğin temin edilmesi için gayret göstermeli, bunu yaparken adalet ve hakkaniyetten şaşmadan davranmalıdır.

Unutmayınız ki saatin en küçük dişlisinde bir diş kırılmış olsa, o saat,  zamanı bir daha asla doğru gösteremez. Bir küçük dişliyi  tamir etmektense, kolundaki saati çıkarıp atmak bir çözüm değildir. Çare herkesin kolundaki saatte kırık olan dişliyi onarması ve saatine sahip çıkmasıdır.

İnsanlar toplumsal yaşamda çoğu işte kendi başına başarı yakalamakta zorlanır. Çünkü her iş tek başına başarılan işler değildir. Bugün demokratik ülkelere baktığımızda Devlet yönetim sadece bir kişinin elinde yükselmemektedir. O devleti ayakta tutan birlik ve beraberliktir. Birlik ve beraberlik olmadığı sürece o toplumda düzen ve birliktelik beklenmez ve kısa sürede yıkılmaya yüz tutar. Çünkü iç karışıklık meydana gelecek ve insanlar birbiri ile çatışmaya girecektir. Oysa birlik ve beraberlik olduğu sürece o topluma karşı hiçbir güç karşı koyamaz.

Geçmişimize baktığımızda millet olarak birçok savaşı kazanmanın altına birlik ve beraberlik yatmaktadır. Türk ordusunun birbirine olan güveni, beraberliği savaşlarda başarı yakalamamıza yardım etmiştir. Bundan dolayı birlik ve beraberliği her daim ihtiyacımız vardır. Her konuda birlik ve beraberlik sağlandığı sürece engeller ortadan kalkacaktır. Bundan dolayı sizlerde yaşamınızda birlik ve beraberliğe önem vermeli, onun gücüne inanmalısınız. 

Millet birlik ve beraberlik temelinde kuruludur. Birlik ve beraberlik olmayan yerde ülke bütünlüğü sağlanamaz. Her zaman bölünmeye hazır, topluluklar çıkar. Millet olarak her koşulda birlik ve beraberliği sağlayan ülkeler her zaman ayakta kalır.

Bu nedenle şahsi emellerini bir tarafa atıp bütün Türk milleti adına düşünmek lazım, Gün birbirimizi yıpratma ve etkisiz hale getirme günü değildir, tam aksine bütün benliğimizle güç birliği yapma günüdür. Eğer biz Türk milleti olarak bütün yönlerimizle tek vücut olup Ülkemiz ve milletimiz üzerinde kötü planları olan bu çevrelere karşı güç birliği ile hareket edersek tarihte olduğu gibi, bu günde yarında kesinlikle ve kesinlikle zafere ulaşacağımız muhakkaktır. Yani bugün birlik ve beraberlik günüdür.   13.01.2016

                                                                                                                                                                                        HÜSEYİN TAKLACI

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR