Cam filmi yoğunluğu

Cam filmi yoğunluğu

Başkentli sürücüler, bunaltıcı sıcak havalar öncesi oto aksesuar merkezlerinin yolunu tutarak araçlarına cam filmi taktırmaya başladı. Araç sahipleri, bu işlem için en az 100 en fazla ise 500 TL’yi gözden çıkarması gerekiyor.

Başkentli sürücüler, bunaltıcı sıcak havalar öncesi oto aksesuar merkezlerinin yolunu tutarak araçlarına cam filmi taktırmaya başladı. Araç sahipleri, bu işlem için en az 100 en fazla ise 500 TL’yi gözden çıkarması gerekiyor.

GÜNEŞİN YANICI ETKİSİNİ KIRIYOR

Oto cam filmleri özellikle yaz aylarında sürücülere daha konforlu bir sürüş imkanı sağlıyor. Cam filminin içinde bulunan güneş ışınlarını koruyucu ve izolasyonu sağlayıcı malzeme sayesinde, güneşin yanıcı etkisi ortadan kalktığı için araç içerisinde ılık bir hava oluşuyor. Sürücüler bunaltıcı havadan bu şekilde pek fazla etkilenmiyor. 

Havaların giderek ısınmasıyla birlikte araçlarına cam filmi taktıranların sayısında artış yaşanmaya başladı. Araçlara sonradan cam filmi takma işlemi uygulayan oto aksesuar merkezlerinde bugünlerde bir hareketlilik olduğu görülüyor. Kimi yakıcı güneş ışınlarının etkisini azaltmak, kimi sağlık problemleri, kimi ise güvenlik ve süs nedeniyle araçlarına cam filmi taktırıyor. 

BİR VE İKİ NUMARALI SERBEST DİĞERLERİ YASAK

Geçmişte trafik kurallarına uygun olmadığı gerekçesiyle cam filmi taktıran sürücülere cezai yaptırım uygulanıyordu. Bu işlemin serbest olmasıyla birlikte araç sahipleri, gönül rahatlığı ile araçlarına ön cam hariç diğer tüm camlara sadece 1 ve 2 numara olan filmlerden taktırabiliyor. 3 ve 4 numaralı çok koyu cam filmlerinin taktırılması ise yasak. Araçların ön camlarına film taktırmak sürücünün görüş alanını azaltmasından dolayı ve güvenlik gerekçesiyle uygun bulunmuyor. Serbest cam filmlerinin takılı olduğu araçlar, muayeneden geçebiliyor.   

img_4917.jpg

100 TL’DEN BAŞLIYOR…

Araçlara cam filmi taktırmak 100 TL’den başlıyor, filmin ve işçiliğin kalitesine göre fiyat 500 liraya kadar çıkıyor. Binek bir araca yapılan cam filmi uygulaması ortalama 1 ila 1 buçuk saat arası sürüyor. Cam filmi takan ustalar, uygulamanın kusursuz olması için bir hayli uğraşıyor. Camın üstünde alınan ölçüyle birlikte film, camın iç kısmına yapıştırılıyor. Ardından çekçek yardımıyla filmin cama iyi yapışması ve arasında boşluk kalmaması için baskı uygulanıyor. Araç sahipleri, en az iki gün boyunca camları açmaması konusunda uyarılıyor. Ankara’da hemen hemen her ilçede çok sayıda cam filmi takan iş yeri bulunuyor. 

CAM FİLMİN FAYDALARI

Oto cam filmi, çekirdek malzemesi polyster esaslı şeffaf bir malzemeden oluşan ve üzerinde UV koruma, güvenli yapışkan, çizilmezlik katı, renklendirme katı ve koruma folyosu eklenerek çok katlı bir yapıya sahip bir izolasyon ve güvenlik materyali olarak biliniyor. Cam filmindeki bu katlar sayesinde güneşin yakıcı etkisine sahip Infra-red (IR) ve Ultra-Violet (UV) ışınlarını önlediği, görünür ışığı kullanılan renklendirme oranında geçiren bir koruma işlevi sağladığı belirtiliyor. 

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.