Çamurlu yağış etkili oldu!

Çamurlu yağış etkili oldu!

Sahra Çölü'nden gelen çöl tozu yurdun Batı kesiminde etkisini göstermeye başladı. Yağışlar nedeniyle birçok aracın kaporta ve camları ile binaların pencereleri hafif çamurla kaplandı.

Eskişehir'de sabaha karşı yağmurla bir süre çamurlu yağış etkili oldu.

Bu nedenle birçok aracın kaporta ve camları ile binaların pencereleri hafif çamurla kaplandı.

Geçtiğimiz haftalarda Sahra Çölü üzerinden geldiği bilinen tozun yurdun batı kesiminde çamurlu yağışlara sebep olabileceği konusunda uyarı yapılmıştı.

Uzmanlar, bu çöl tozlarının içinde birçok besleyici element olduğunu vurguluyor. Kırmızı çamurun ise demir anlamına geldiğini aktaran uzmanlar, bu sayede verimli bir yıl olacağına da işaret etmişti.

MASKE UYARISI
Sahra çölü üzerinden gelen bu tozlara karşın solunum rahatsızlığı yaşayan vatandaşlara ise partikül tutucu maske takmaları öneriliyor

OLUMLU VE OLUMSUZ ETKİLERİ
Uzmanlar, çöl tozunun atmosferde bulut oluşumunu ve güneş ışığının yeryüzüne ulaşmasını etkileyebileceğini kaydediyor. Ayrıca, çöl tozu partikülleri, hava kalitesini düşürebilir ve solunum yolu hastalıklarına neden olabilir. Ayrıca farklı bölgelerdeki toprakların mineral içeriğini ve beslenme dengesini değiştirebilir. Ayrıca, çöl tozu partikülleri, bitkilerin fotosentez sürecini etkileyebilir ve bitki büyümesini olumsuza çevirebilir.
Çöl tozu, rüzgarlar aracılığıyla deniz ve okyanuslara taşınabilir. Bu toz partikülleri, suyun besin dengesini değiştirebilir ve deniz yaşamını etkileyebilir. Ayrıca, çöl tozu, deniz suyunun rengini değiştirerek uydu görüntülerinde belirgin hale getirebilir.

Kaynak:Haber Merkezi

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.