CHP adayı Beşikçioğlu’nun Ayyıldız altında devrimci yumruğu tepki çekti

CHP adayı Beşikçioğlu’nun Ayyıldız altında devrimci yumruğu tepki çekti

CHP Etimesgut Belediye Başkan adayı tiyatrocu Erdal Beşikçioğlu’nun Ayyıldız Muhtarlığı önünde “yumruk” kaldırıp, “devrimci sol” mesajı vermesi tepki çekti. AK Parti ve MHP’liler “Etimesgutlulara hakaret” dedi.

Partilerin Ankara adayları açıklanmaya devam ederken, CHP büyük bir sürpriz yapıp, radikal devrimci sol kimliğiyle bilinen tiyatrocu Erdal Beşikçioğlu’nu Etimesgut’tan aday gösterdi.

CHP’nin Etimesgut Belediye Başkan adayı oyuncu Erdal Beşikçioğlu, “devrimci sol” vurgusuyla oy isteyip, yumruklu pozlar veriyor. Ayyıldız Muhtarlığı önünde bile “yumruk” kaldırıp, “devrimci sol” mesajı vermesi dikkat çekti.

1-004.jpg

“DEVRİMCİ SOLCU BİR ADAY”

Tiyatrocu Beşikçioğlu, seçim çalışmaları için geldiği Ayyıldız Mahallesi’nde seçmenleriyle buluştu. Ayyıldız Muhtarlığı önünde devrimci yumruklu poz verdi, seçimleri kazanacaklarını söyledi. CHP İl Başkanı Ümit Erkol da, ilçe teşkilatlarını ziyarette adayları Erdal Beşikçioğlu ile ilgili “Etimesgut’a devrimci solcu bir başkan geliyor” dedi.

basibos-sokak-kopekleri.jpg

BAŞIBOŞ SOKAK KÖPEKLERİNE ÖZGÜRLÜK

Beşikçioğlu, başıboş sokak köpeklerine de özgürlük vaat ediyor. CHP adayı, seçilmesi halinde başıboş sokak köpekleri konusunda nasıl bir politika izleyeceğini soran sözde hayvanseverlere “4 kedim 2 de köpeğim var. Bu konuda sizinle beraberim” cevabını vererek ortaya koyuyor.

gezi.jpg

“GEZİ BİR HALK UYANIŞIYDI”

CHP adayı Beşikçioğlu ayrıca, Gezi kalkışmasında aktif rol üstlenmiş olmasıyla biliniyor. Nitekim Hürriyet’ten Ayşe Arman’a verdiği bir röportajda Gezi kalkışmasını “halk uyanışı” olarak yorumluyor. “Senin için Gezi ne ifade ediyor” sorusuna “Gezi, bir halk uyanışıydı. Devrim falan diyorlar ya, yok. ‘Yaşam alanlarına müdahaleye hayır!’ ve ‘Haksızlıklara özgürlük!’ mantığıyla gerçekleştirilen bir halk hareketiydi” cevabını veren Beşikçioğlu, Gezi eylemlerinde ne kadar aktif olduğu konusunda ise şunları söylüyordu: “Sıradan bir vatandaş ne kadar aktifse, ben de o kadar aktiftim. Erdal Beşikçioğlu olarak kimliğimde seri numaramla oradaydım. İki çocuğu olan bir aile reisi olarak oradaydım. Behzat Ç. olarak değil…”

can-atalay.jpg

GEZİCİ CAN ATALAY’IN VEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLDÜ

TİP’li Can Atalay, Gezi kalkışmasında üstlendiği rol nedeniyle hakkında açılan davada 18 yıl hapse mahkum edilerek, milletvekilliği düşürülmüştü.

etimesgut.jpg

MİLLİYETÇİ MUHAFAZAKAR – ATATÜRKÇÜ KİMLİĞİYLE ÖNE ÇIKIYOR

CHP adayı Beşikçioğlu’nun devrimci pozu ile Gezi kalkışmasını kutsaması ve başıboş sokak köpeklerine özgürlük vaadinin milliyetçi muhafazakar ve Atatürkçü kimliğiyle öne çıkan Etimesgut’ta nasıl yankı bulacağı merak ediliyor. 615 bin nüfuslu Etimesgut’ta Yozgat, Çorum, Kırıkkale, Kırşehir, Çankırı, Konya gibi içanadoludan insanların yoğunlukta olduğu biliniyor. İlçede yaklaşık 25 bin de Erzurumlu ikamet ediyor.

fuat-yildirim.jpg

AK PARTİ: ETİMESGUT’U CHP ZİHNİYETİNE TESLİM EDEMEYİZ

Beşikçioğlu’nun Ayyıldız Muhtarlığı önünde “yumruk” kaldırıp, “devrimci sol” mesajı vermesi tepki çekti. AK Parti Etimesgut İlçe Başkanı Fuat Yıldırım “Etimesgut Ahiler diyarıdır. Köklü ve Türk-İslam kültürünün önemli izlerini taşıyan bir ilçedir. CHP zihniyetine Etimesgut’u teslim edemeyiz. Gezi Parkı’nda devletin malına milletin iradesine meydan okuyan, devrimci nidalarıyla yumruğunu havaya kaldıran artiste Etimesgut prim vermez” dedi.

son.jpg

MHP: ETİMESGUTLULARA HAKARET

MHP Etimesgut İlçe Başkanı Mustafa Demiray da “Atatürk’ün ismini verdiği, milliyetçi muhafazakar bir ilçede hem de Ayyıldız önünde yapılan bu hareket Etimesgut’a, Etimesgutlu’ya hakarettir” dedi.

Kaynak:Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.