CHP’de İzmir krizi yaşanıyor

CHP’de İzmir krizi yaşanıyor

Yerel seçimlere az bir süre kalırken CHP’nin İzmir Büyükşehir ve ilçe adayları henüz açıklanmadı. Kulislerde İBB Başkanı İmamoğlu ve Özgür Özel’in arasında İzmir için aday sorunu yaşandığı konuşulmaya başlandı.

CHP’de İzmir krizi devam ediyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında süren İzmir krizinin bugün akşam gerçekleştirilecek olan toplantı sonrası çözüleceği iddia ediliyor. Kulislerin oldukça hareketli olduğu İzmir'de mevcut başkan Tunç Soyer ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın isimleri öne çıkarken; Özel’in Tugay’ı, İmamoğlu’nun ise Soyer’i desteklediği öne sürülüyor.

KRİZ CUMA GÜNÜ ÇÖZÜLEMEDİ

CHP'de uzun süredir tartışılan İzmir adayıyla ilgili krizin cuma günü PM toplantısında çözülmesi bekleniyordu. Ancak ortaya atılan iddialar CHP kulislerini karıştırırken, o günkü toplantıların gündemine alınmayan İzmir için bugün özel gündemli PM toplantısı yapılması kararlaştırıldı.

ÖZEL'İN TERCİHİ TUGAY MI?

PM toplantısı sürerken sosyal medyada alevlenen tartışmanın fitilini ise İzmir adayı için CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in tercihini Karşıyaka Belediye Başkanı Tugay'dan yana koyması ateşledi. Kulislere göre Özel ve ekibi Cemil Tugay için toplantılar öncesinde bazı MYK ve PM üyelerinin nabzını yokladı. Tugay'ın adaylığına destek verenler olduğu gibi itiraz sesleri de yükseldi. Kurultayda İzmir delegasyonundan Özel'e tek destek Tugay'dan gelmişti. Soyer ise karşı cephede yer almıştı.

İMAMOĞLU'NDAN SOYER DESTEĞİ İDDİASI

Özel ve ekibinin bugünkü kritik PM toplantısı öncesinde Tugay'ın adaylığı için destek arayışlarına ağırlık verdiği sırada kulislere ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun adaylık için Soyer'i tercih ettiğine ilişkin sürpriz bir iddia ortaya atıldı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.