Çiftlik Bank şarküteri bayilerini bir gecede boşalttı

Çiftlik Bank şarküteri bayilerini bir gecede boşalttı

Binlerce kişiden 511 milyon lira toplayan Çiftlik Bank CEO’su Mehmet Aydın’ın geçtiğimiz günlerde ortadan kaybolmasının ardından, Ankara'daki şarküteri bayilerinin de apar topar boşaltılarak kapısına kilit vurulduğu ortaya çıktı.

On binlerce kişiden yüz milyonlarca lira toplayan Çiftlik Bank CEO’su Mehmet Aydın’ın geçtiğimiz günlerde sırra kadem basmasının ve İstanbul’daki şirket merkezinin sessiz sedasız boşaltılmasının ardından Çiftlik Bank ile ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. Kıbrıs merkezli Çiftlik Bank’ın Türkiye genelinde 200’den fazla, Ankara’da ise yaklaşık 15 tane bulunan şarküteri bayilerinin de geçtiğimiz cumartesi gecesi apar topar boşaltılarak kapısına kilit vurulduğu ortaya çıktı. Çiftlik Bank amblemi taşıyan şarküteri mağazalarına giden muhabirimiz, boşaltılan şarküterileri görüntüleyerek çevredeki esnaflardan bilgi aldı. 

BİR GECE YARISI BOŞALTILDI

img_9693.jpg

Çiftlik Bank’ın Pursaklar’daki şarküteri bayisi de geçtiğimiz cumartesi gecesi apar topar boşaltılan yerlerden bir tanesi. Şarküterinin kapısı şu an kilitlenmiş, dükkanın içi tamamen boşaltış vaziyette. Dükkanda post cihazı ve demirbaşlar haricinde her şey alınmış görünüyor. Çevredeki esnaflar, geçtiğimiz cumartesi günü akşam saatlerine kadar dükkanın içi malzeme dolu şekilde açık olduğunu; ancak pazar günü dükkanı boşaltılmış bir şekilde gördüklerini söyledi. Bir gece yarısı gizlice boşaltılmış olabileceğini belirten komşu esnaflar, bu duruma kendilerinin de çok şaşırdığını kaydetti.     

EŞ ZAMANLI KAPATILDI

Çiftlik Bank’ın Keçiören’deki şarküteri bayi yetkilisine telefon yoluyla ulaşan muhabirimiz “mağazamızı kapattık” yanıtını aldı. Diğer bayilerin de eş zamanlı boşaltılarak kapatıldığı öğrenildi. Sistem mağdurlarının şarküterilerdeki ürünlere el koyması ihtimaline karşın bayilerdeki malzemelerin henüz yeri bilinmeye depolarda saklandığı düşünülüyor. Bu sistemden çok fazla mağdurun olduğu bilinirken Çiftlik Bank’a olan tepki büyüyor. 

BAKAN TÜFENKCİ UYARMIŞTI

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, geçtiğimiz günlerde Çiftlik Bank ile ilgili çok önemli açıklamalar yapmış ve insanları uyarmıştı. Bakanlığın idari yaptırımlar uyguladığını ve reklamları durdurduğunu anlatan Bakan Tüfenkci, paralarını yatıran vatandaşların cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunabileceklerini ve dava açabileceklerini söylemişti.

511 MİLYONLUK VURGUN

SPK'nın hazırladığı rapora göre, Çiftlik Bank, 2016-2017 arasında 77 bin 843 kişiden toplam 511.7 milyon TL topladı. 62 bin 877 kişiye 398.3 milyon TL ödeme yaptı. Kalan 113.4 milyon TL Kuzey Kıbrıs'a aktarıldı. Papara dışında G-pay ve Epin gibi ödeme sistemlerinden de Kıbrıs'a yaklaşık 120 milyon TL gönderildiği tespit edilmişti.

TÜM YAPTIRIMLARA RAĞMEN BÜYÜMÜŞTÜ

Son dönemde saadet zinciri olduğu gerekçesiyle şikayet konusu olan Çiftlik Bank’a geçtiğimiz aylarda 3 bakanlık soruşturma başlatmıştı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile çeşitli kamu kuruluşlarının harekete geçip söz konusu firma hakkında bazı yaptırımlar uygulamalarına rağmen Çiftlik Bank, her geçen gün daha da büyümüş ve ülke genelinde yeni bayilikler açmıştı. 

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.