Çocuklara köy, öğrencilere kamp

Çocuklara köy, öğrencilere kamp

Cumhur İttifakı’nın Gölbaşı adayı Ramazan Şimşek, miniklerin doğayı tanıması için ilçeye Çocuk Köyü kuracaklarını, başarılı öğrencileri ise ‘Tematik Gençlik Kampları’na göndererek öğrencilerin başarılılarını ödüllendireceklerini açıkladı.

Cumhur İttifakı MHP Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Ramazan Şimşek’in çocuklar, gençler ve öğrenciler için hazırladığı projeler bir hayli dikkat çekiyor. 

GÖLBAŞI’NA ÇOCUK KÖYÜ

Şimşek, sosyal projeler kapsamında ilçeye Çocuk Köyü kurulacağını ve 2023'te hedefinin Gölbaşı'nı Türkiye'nin model kenti yapmak olduğunu açıkladı. Çocuk Köyü projesinin hazır olduğunu ve göreve başlar başlamaz projeyi devreye sokacaklarını kaydeden Şimşek, "Kuracağımız Çocuk Köyü’nde, yavrularımız öncelikle doğayı ve yaşadıkları çevreyi tanıyacak. Köyde özellikle takım ruhu ve birlikte çalışma becerilerinin gelişmesine yönelik etkinlikler yapılacak” dedi. 

BAŞARILI ÖĞRENCİLERE TEMATİK KAMP 

Şimşek, ilçedeki başarılı öğrencileri kuracakları tematik gençlik kamplarıyla ödüllendireceklerini açıkladı. Tematik Gençlik Kampları’na ilişkin bilgi veren Şimşek, “Seçimlerin ardından yetkiyi alıp göreve başladığımızda projelerimizi uygulamaya sokacağız. Bu projelerden biri de ‘Tematik Gençlik Kampları’mız olacak. Öncelikle Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile Gölbaşı’ndaki okullarımızda başarılı öğrencileri belirleyeceğiz ve kamplara göndererek onların başarılarını ödüllendireceğiz ve tatil imkanı sağlayacağız. Bu projemizi uygularken Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü ile koordinasyon halinde bir çalışma yapacağız” diye konuştu.

UYANIK KÜTÜPHANELER

Şimşek, ilçede başta öğrenciler olmak üzere tüm vatandaşların kitap sevgisini artırmak ve kütüphane kültürünü yaygınlaştırmak için 7/24 açık olacak Kütüphane, Ders Çalışma ve Etüt Merkezleri kuracaklarını da açıkladı.  

Osman Akdoğan / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.