Çocuklara okçuluk kültürü yaşatılıyor

Çocuklara okçuluk kültürü yaşatılıyor

Türk Tarih Müzesi ve Parkı, ‘gelenekten geleceğe’ mottosuyla çocuklara okçuluk kültürünü aşılıyor. Faaliyete ilişkin konuşma yapan Milli Sporcu Batuğhan Yıkmaz, “Okçuluk sporunu çocuklara uygulamalı öğretmek ve yeni yetenekler keşfetmek istiyoruz” dedi.

TEKNOFEST, Ankaralılar tarafından oldukça yoğun ilgiyle karşılandı. Birbirinden iddialı proje ve uygulamalı faaliyetlerle başkentlilerin akın ettiği etkinlik, insan seline uğradı. Yüzlerce standın olduğu TEKNOFEST’te öyle bir stant vardı ki, adeta çocukların ve yetişkinlerin ilgi odağı oldu.

Etimesgut Belediyesi’nde bulunan Türk Tarih Müzesi ve Parkı’nın kurmuş olduğu stantta, Türk kültürünün vazgeçilmezlerinden Okçuluk sporu merak uyandırdı. Küçüğünden büyüğüne, herkesin ok atmak için sıraya girdiği stant adeta doldu taştı.

habeee1.jpg

Faaliyete yönelik gazetemize konuşan Milli Sporcu ve Jeofizik Yüksek Mühendisi Batuğhan Yıkmaz, “Ok atışıyla birlikte yeni Mete Gazozlar keşfedip, çocuklarımıza bu sporu aşılamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

haber1.jpg

Batuğhan Yıkmaz, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Temel amacımız kültürümüzü doğru aktarabilmek ve doğru emellerle buluşturabilmek. Özellikle Türk Tarih Müzesi ve Parkı’nı da herkesin gezmesini tavsiye ediyoruz. Kültürümüze sahip çıkıp, yeni nesillere güzel bir miras bırakmak istiyoruz. Bu yüzden burada uygulamalı olarak çocuklarımıza ok atışı yaptırıp, yeni yetenekleri de ayrıca keşfetmek istiyoruz.”

haber3.jpg

TÜRK TARİH VE KÜLTÜRÜ MÜZEDE YAŞATILIYOR

Türk Tarih Müzesi ve Parkı’nda tarihin yanı sıra ebru sanatı gibi pek çok kültürümüzün de uygulamalı olarak yaşatıldığını söyleyen Yıkmaz, “Okçuluğu sevdirirken bir yandan da çocuklara tarihimizi sevdiriyoruz. Bununla da yeterli kalmıyor, birçok sanatımızı müzede uygulamalı olarak insanlarımıza öğretiyoruz. Etimesgut Belediyesi’nin de bu faaliyetlerle birlikte, pek çok insana katkısı oldu ve bu katkıların devam etmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

haber4.jpg

“METE GAZOZ ÇOCUKLARA ROL MODEL OLDU”

Tokyo 2020 Olimpiyatları'nda ve 2023 Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak, Türk okçuluk tarihinin ilk olimpiyat ve dünya şampiyonu Mete Gazoz’a da değinen Batuğhan Yıkmaz, “Mete Gazoz, çocuklar için büyük bir rol model oldu. Onun bir sözü var, ‘Bugün dünyanın en iyi okçusuyum, yarında olacağım’ diyor. Yani, bir sonraki sporculara da ilham vermek için bir motto yaratıyor. Hiç kuşkusuz ki yeni rol modeller doğacaktır, o rol modeller de yeni rol modeller yaratacaktır” diyerek sözlerini noktaladı.

haber2.jpg

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.