Çubuk'taki Peştanlı Çiftliği'nden örnek davranış

Çubuk'taki Peştanlı Çiftliği'nden örnek davranış

Çubuk'taki Peştanlı Çiftliği, Afrin Harekatı’na destek için Mehmetçik Vakfı'na bağış yapanları 18 Şubat'ta gerçekleşecek doğa turundan ücretsiz faydalandıracak.

Çubuk Gümüşyayla Mahallesi'nde bulunan Peştanlı Çiftliği, Mehmetçiğe destek olmak amacıyla anlamlı bir kampanyaya imza attı. İçerisinde at, deve, kurt, maymun, kaplan, iguana ve lama gibi 100'den fazla hayvanın bulunduğu çiftliğin yöneticileri, şehit ve gazi ailelerine destek için kurulan Mehmetçik Vakfı'na bağışta bulunanları ücretsiz doğa turuna dahil edeceklerini açıkladı.

18 Şubat'ta yapmayı düşündükleri doğa turlarından ücretsiz faydalanabilecek kişilerin bu turdan faydalanması için Mehmetçik Vakfı'na yatırdıkları bağış makbuzlarını göstermeleri gerekiyor. 

KAMPANYA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ 

22769595_1195906407177655_318594620395310931_o.jpg

Başkent'te sıra dışı bir deneyim yaşamak isteyenlerin noktası haline gelen Çubuk'taki Mire Dağı eteklerinde kurulu çiftliğin sahibi Özgür Peştanlı, Mehmetçikler adına yaptıkları kampanyayı sosyal medya hesabından paylaştı.  20 yılı geçkindir Başkent merkeze 28 kilometre uzaklıktaki kendi kurduğu çiftlikte yaşayan Özgür Peştanlı'nın paylaşımı takipçilerinden büyük destek gördü. Takipçileri tarafından, "Helal sana koca adam. Allah senden razı olsun işin gücü rast gitsin. Bravo sana" gibi yorumlar yapıldı.  

ENGELLİ HAYVANLARA SAHİP ÇIKTI

Çubuk Gümüşyayla Mahallesi'ndeki Peştanlı Çiftliği'nde yaşayan 36 yaşındaki Özgür Peştanlı'nın kendi imkanları ve kendi tasarımlarıyla kurduğu çiftlikte 100’e yakın etçil, otçul, kanatlı, sürüngen gibi birçok hayvan yer alıyor.  Çiftlikteki hayvanların çoğunun engelli ve dışlanmış hayvanlar olduğu biliniyor. Peştanlı, hayvanlar konusundaki tecrübeleri sayesinde sinema ve dizi oyuncularına "oyuncu koçluğu" yapıyor. Atları da eğiten Peştanlı, filmlerde ve büyük gösterilerde at üzerinde tarihi savaş sanatları ve akrobasi gösterileri yapıyor. 

ÇOCUKLAR İÇİN BULUNMAZ BİR ÇİFTLİK

25552005_10156078538303311_6198977659246923337_n.jpg

Özgür Peştanlı, geçtiğimiz aylarda çiftlik ile ilgili şunları söylemişti: "Önce küçük ve büyükbaş hayvan yetiştirmeye başladım. Elde ettiğim kazançla hedefim olan doğal yaşam parkı, yaban hayvanları ve vahşi hayvanlara sahip olmaya başladım. Şu anda haddinden fazla mutluyum. Bu hayat bana hayatı paylaşma ve çok sayıda önemli insanlarla tanışma fırsatı verdi. Hedefim bundan bin yıl önce doğal yaşamın olduğu Yörük çadırlarını kurarak elektriğin, suyun olmadığı, dışarıda hayvanların gezebildiği, insanların Yörük çadırlarında kalabildiği bir alan sağlamak. Yaşadığım bu mutluluğu herkese yaşatmak istiyorum. Çocukları bilgisayar ve telefondan uzaklaştırıp, gerçek hayatta yaşamın ve toprağın nasıl olduğunu öğretmek istiyorum."

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.