Cumhur İttifakı ortağından çağrı: Üç suç için idam gelsin!

Cumhur İttifakı ortağından çağrı: Üç suç için idam gelsin!

Cumhur İttifakı'nda yer alan Büyük Birlik Partisi'nden idam çağrısı geldi. Genel Başkan Mustafa Destici, 3 suç için idam istedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, İzmir'de taksi şoförü Oğuz Erge'nin öldürülmesinin ardından 3 suç için idam cezası istedi.

Destici, Günyüzü ilçesi Gecek Mahallesi'nde geçen yıl vefat eden babası Ali İhsan Destici için yapılan mevlit programında mahalle sakinleri ve partililerle bir araya geldi.

Mustafa Destici, gazetecilere yaptığı açıklamada üç suç için idamın geri getirilmesini talep etti.

Destici, İzmir'de aracına aldığı Delil Aysal tarafından silahla yaralanıp kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren taksi şoförü Oğuz Erge'nin katil zanlısının sosyal medya platformlarında terör örgütü PKK'ya ilişkin sayfaları takip ettiğini belirtti.

İDAM İSTENEN ÜÇ SUÇ

BBP olarak cezaları yetersiz bulduklarını, bu sebeple bazı suçların infazında idam cezasının uygulanması gerektiğine işaret eden Destici, şunları söyledi:

"Bir, kurşunu sıkarak, bomba patlatarak askerimizi, polisimizi, öğretmenimizi, sivilimizi öldüren teröristler ve bunların emrini verenler için. İki, küçük yaştaki çocuklarımızı kaçırıp tecavüz ettikten sonra öldüren sapıklar için. Üçüncüsü de işte böyle, 'keyfi' denilebilecek bir şekilde, sebepsiz yere taksici kardeşimizi öldüren katiller gibi. Bu katiller için de mutlaka idam cezası geri getirilmelidir. 2018'de Meclis'e girdiğimde, bununla ilgili Anayasa değişikliğini tüm parti gruplarıyla paylaştım. Anayasa değişikliği teklifi hazırladık, maalesef bizden başka hiç kimse buna 'evet' demedi. Milletimiz bunu bilsin. Mutlaka ama mutlaka bu 3 suç için idam geri getirilmelidir."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.