Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristler gitmezse biz göndereceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristler gitmezse biz göndereceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat'ın doğusuna yönelik harekat hazırlığına ilişkin, "Trump ile konuştuk, Fırat'ın doğusundan bu teröristlerin gitmesi lazım. Eğer gitmezse o zaman biz göndereceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya Mevlana Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış törenine katıldı.

"Kazada sorumluluğu bulunanlardan hesap sorulacak"

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Ankara'daki tren kazasına ilişkin, "Hiçbir istisna olmaksızın kazada sorumluluğu bulunanların tamamından hesabının sorulacağından emin olunuz." değerlendirmesinde bulundu.

"Teröristlerin gitmesi lazım"

Fırat'ın doğusuna yönelik harekat hazırlığına ilişkin ABD Başkanı Donald Trump ile görüştüklerini ifade eden Erdoğan, "Trump ile konuştuk, Fırat'ın doğusundan bu teröristlerin gitmesi lazım. Eğer gitmezse o zaman biz göndereceğiz. Çünkü bizi rahatsız ediyorlar." dedi.

"Hedeflerimize yürümekten vazgeçmiyoruz"

Türkiye'nin, hedeflerine emin adımlarla yürüdüğüne işaret eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Ne yaparlarsa yapsınlar, biz hedeflerimize doğru yürümekten vazgeçmedik, vazgeçmiyoruz. Ülkemizin bu kararlı ve vakur tavrını gördükçe kudurduklarını biliyoruz."

"Trump olumlu cevap verdi"

Erdoğan, sözlerinin şöyle sürdürdü:

"Geçtiğimiz hafta Fırat'ın doğusuna askeri operasyona başlayacağımızı resmen ilan ettik. Yaptık mı? Yaptık. Sayın Trump ile de bunları görüştük. Kendileri de olumlu cevapları verdiler. Şimdi bunların da takipçisiyiz. Bölgedeki son terörist etkisiz hale gelene kadar Suriye topraklarını karış karış tarayacağız. Yaklaşık 500 kilometrelik sınır hattı boyunca, özellikle de ABD askerlerine asla zarar vermeyecek şekilde kendi planlamamıza uygun yerlerden Suriye topraklarındaki operasyonlarımıza her an başlayabiliriz."

"BU MİLLETE KİMSE BEDEL ÖDETEMEYECEK"

Gezi dediler, 10-12 ağaç bir yerden sökülüp bir yere taşınacak kıyamet kopardılar. Yanlış yapıyorsunuz dedik, dinlemediler. Bay Kemal Taksim meydanına geldi. İş makinalarıyla yolları mahvettiler. Dolmabahçe'deki Başbakanlık ofisimize saldırdılar. Sonunda Gezicileri derdest ettik. 15 Temmuz'da ne yaptılar devlete karşı darbe girişiminde bulundular. 16 saat sonunda Bu FETÖ'cüleri darbecileri derdest ettik. Şu anda yargı çerçevesi içinde birçoğu cezaevinde. Bu millete kimse bedel ödetemeyecek. Bazıları sızlıyor, ağlıyor. Benim oğlumun suçu yok.. Suçu yoksa çıkar. 

"BİR DAHA ÇÖZÜM SÜRECİ BEKLEMEYİN"

Bir daha çözüm süreci beklemeyin, geçti o iş. Tüm terör örgütleriyle başlattıkları canlı bomla saldırıları, silahlı eylemlerle büyük şehirleri esir almaya çalıştılar. Bu ara Bay Kemal sokağa çağırıyor. Birileri çıkmış Portakal mıdır, mandalina mıdır nedir, sokağa çağırıyor. Haddini bil haddini. Bilmezsen haddini, bu millet patlatır enseni. Buldun ekranı, bu ekrandan milleti sokağa çağırmak.. Bu ülkede benim milletimin onuruyla oynanmaz, hesabı ağır olur. 

"EKONOMİ GERÇEK DURUMA OTURUYOR"

Ekonomi silahını üzerimize yönelttiler. Kur-faiz-enflasyon sarmalına sokmak istediler o da tutmadı. Ekonominin gerçek duruma oturuyor, oturacak." 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.