Derslerde not tutmak tarih oldu

Derslerde not tutmak tarih oldu

Teknolojide yaşanan gelişim eğitimi de etkiledi. Öğrenciler artık derslerde not tutmamaya başladı. Üniversite öğrencileri ve ortaokul ile lise öğrencileri notlar için yeni yollara başvurdu. İşte detaylar...

Teknoloji eğitimi değiştirdi. Okullarda kitap, defter ve kalem yerini cep telefonlarına bıraktı. Başta üniversite öğrencileri olmak üzere ortaokul ve lise öğrencileri de not tutmak yerine başka yollara başvurmaya başladı.

Üniversite öğrencileri derste defter kalem kullanmak yerine fotoğraf çekmeyi ya da ses kaydı almayı tercih etmeye başladı. Not tutmama davranışının lise ve ortaokula kadar gerilediğini belirten eğitimciler, öğrencilerin öğretmenlerden "Tahtanın fotoğrafını çekip WhatsApp grubuna atar mısınız" talebinde bulunduğunu söyledi.

"OKUMA HIZLARI YAVAŞLIYOR"

Hürriyet gazetesine konuşan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kaya Yıldız, “Önceden ilgili kitabı ya da ders içeriğini okuyup not alırlardı. Şimdi onun yerine kulaklıklarını takıp ilgili yeri dinlemeyi tercih ediyorlar. Böyle olunca göz tembelleşiyor ve okuma hızları yavaşlıyor" ifadelerini kullandı.

Ders notlarını yazmak yerine fotoğrafını çeken ya da öğretmenin anlattıklarını ses kaydına alan öğrenciler, ders çalışırken okumak yerine dinlemeyi tercih ediyor. Eğitimciler, ise not almanın bilgiyi kalıcı hale getirdiğini söylüyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.