Devir teslim geleneğine uymadı: Hafize Gaye Erkan ekranlara çıkmadı

Devir teslim geleneğine uymadı: Hafize Gaye Erkan ekranlara çıkmadı

Merkez Bankası’nda uzun yıllardır devam eden gelenek bozuldu. Hafize Gaye Erkan ile yeni başkan Fatih Karahan arasında devir teslim töreni yapılmadı. Karahan bugünkü açıklamasında, “Erkan’a yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan bu sabah ekran karşısına geçti. Yılın ilk enflasyon raporunu açıklayan Karahan, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle andı ve önceki başkan Hafize Gaye Erkan'a teşekkür etti.

Erkan’ın ekranlarda görünmemesi ve bir devir teslim töreni yapılmaması, eski başkanın isminin tamamen çizildiği şeklinde yorumlandı.

Erkan’ın babasının Merkez Bankası içindeki faaliyetleri çok tartışılmıştı.

4.jpg

KARAHAN’DAN OLUMLU BAŞLANGIÇ

Yeni Başkan Karahan, yaptığı açıklamalarda Merkez Bankası'nın temel görevinin fiyat istikrarını sağlamak ve sürdürmek olduğunu vurguladı. 2023 yılı Haziran ayında başlatılan parasal sıkılaşma süreciyle birlikte piyasa mekanizmasının işlevselliğini artırma hedeflerini gerçekleştirdiklerini ifade etti. TL varlıklara olan talebi güçlendirdiklerini ve bu süreçte reel ve finansal göstergelerin para politikalarının doğru yolda ilerlediğini teyit ettiğini belirtti.

Karahan, enflasyon beklentilerini ve fiyatlama davranışlarını yakından takip ettiklerini ve enflasyon görünümünde bozulmaya izin vermeyeceklerini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.