Dinde öğretmenin yeri? Öğretmenlerle ilgili ayet ve hadisler neler? Öğretmenlik neden kutsaldır?

Dinde öğretmenin yeri? Öğretmenlerle ilgili ayet ve hadisler neler? Öğretmenlik neden kutsaldır?

İslam, öğrenme ve öğretmeye büyük önem vermiştir. Dolayısıyla öğretene de ayrı bir önem verilmiştir. Peki, Dinde öğretmenin yeri? Öğretmenlerle ilgili ayet ve hadisler neler? Öğretmenlik neden kutsaldır? İşte detaylar:

İlim, sadece sahibine değil insanlara ve tüm canlılara sayısız faydaları bulunan eşsiz bir hazinedir. Bundan dolayıdır ki insanın kendisine lazım olan doğru, iyi, güzel ve faydalı şeylerle kendisine zarar verecek şeyleri bilmesi, bir iş ve meslek sahibi olması ve böylece dünyada huzurlu ve mutlu olabilmesi ilim öğrenmesi ile mümkündür. Yine insanlığın Allah'ı tanıyabilmesi ona hakkı ile kul olabilmesi ve ahiret hayatını da kazanabilmesi ilim öğrenmesine bağlıdır. Peki, Dinde öğretmenin yeri? Öğretmenlerle ilgili ayet ve hadisler neler? Öğretmenlik neden kutsaldır? Tüm detaylar haberimizde:

ilim-2.jpg

İSLAM’DA ÖĞRETMENİN ÖNEMİ

Kur’an-ı Kerim’de insanlar içinde Allah'a karşı derin saygı duyan ve ondan gereği gibi korkanların âlimler yani bilgi sahibi kimseler olduğu bildirilmiştir. İlim öğrenmek ve öğretmekle meşgul olan kimseler Allah katında üstün bir yere sahiptirler. Konuyla ilgili olarak Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyrulmaktadır:

“Allah içinizden inananların ve kendilerine ilim verilenlerin derecelerini yükseltsin. İlim anca okumakla, eğitim ve öğretimle elde edilir. Bunun içinde bir öğretmene ihtiyaç vardır. insanoğluna bilmediği her şeyi öğreten yüce Allahtır.” Bunun içindir ki öğretmenlik kutsal bir görevdir. Hz. Peygamber (SAV) de bir öğretmendi. Öyle ki konuyla ilgili olarak “Ben ancak bir muallim olarak gönderildim” buyurmuştur.

ilim-3.jpg

Allah Resulünün en belirgin özelliklerinden biri tebliğ yani eğitimciliğidir. Allah'tan aldığı mesajları insanlara aynen ulaştırmış dünya ve ahiret mutluluğunu kazanmaları için onlara rehberlik etmiştir. Hz Peygamber Allah'tan aldığı tebliğ görevini tamamen bir eğitim öğretim faaliyeti olarak yerine getirmiştir.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.