Diş bakım tuzunun faydaları saymakla bitmiyor

Diş bakım tuzunun faydaları saymakla bitmiyor

Diş tozu olarak da bilinen doğal diş bakım tuzu, diş çürüklerine ve diş etine iyi geliyor. Diş bakım tuzu, organik olması ve kimyasal madde içermemesi nedeniyle, giderek yaygınlaşıyor.

Diş tozu olarak da bilinen doğal diş bakım tuzu, diş çürüklerine ve diş etine iyi geliyor.

Diş bakım tuzu, organik olması ve kimyasal madde içermemesi nedeniyle, giderek yaygınlaşıyor.

Günümüzde piyasada bulunan birçok diş macununun içerisinde barındırdığı zararlı kimyasallardan dolayı doğal diş bakım tuzunu tercih eden vatandaşlar, ağızda bakteri oluşumunu engellemesi sebebiyle diş çürüklerinin önüne geçiyor.

Ağız ve diş bakımı için kullanılan doğal diş bakım tuzu şifa dağıtıyor. Ağız ve diş sağlığını korumanın en doğal yöntemlerinden biri olarak bilinen, diş bakım tuzu Çankırı tuz mağaralarının derinliklerinden çıkartılıyor ve doğanın mucizesi olarak biliniyor.

Günümüzde piyasada bulunan birçok diş macununun içerisinde barındırdığı zararlı kimyasallardan dolayı doğal diş bakım tuzunu tercih eden vatandaşlar, ağızda bakteri oluşumunu engellemesi sebebiyle diş çürüklerinin önüne geçiyor.

222090d1-426a-43b1-8fdb-815bfe3ad6b8.jpgDİŞ BAKIM TUZU REVAÇTA

Son yıllarda organik kişisel bakım ürünleri revaç görmeye başladı.

Birçoğu ithal edilen kişisel bakım ürünlerinin fiyatlarında ciddi derecede artış yaşanması vatandaşları yerli üretim olan doğal ürünlere yöneltti.

Bunlardan biri de ağız ve diş sağlığı için kullanılan doğal diş bakım tuzu oldu.

Doğanın mucizesi olarak nitelendirilen ve Çankırı tuz mağaralarının derinliklerinden çıkartılan diş bakım tuzu ağız ve diş sağlığını korumanın en doğal yöntemi olarak biliniyor.

BAKTERİ OLUŞUMUNU ENGELLİYOR

İnsan vücudunda bulunan ve düzenli olarak biyolojik faaliyetlerde kullanılan mineral ve elementlerin büyük bir bölümünü içinde barındıran diş tuzu şifa dağıtıyor.

Ağızda bakteri oluşumunu önleyen ve bu sayede diş çürümesinin önüne geçen diş tuzu birçok vatandaş tarafından tercih ediliyor.

Doğal olması ve içerisinde herhangi bir katkı ve koruyucu madde olmaması da tercih nedenleri arasında yer alıyor. 

GARGARA OLARAK DA KULLANILIYOR

Günümüzde piyasada bulunan birçok diş macununun içerisinde barındırdığı zararlı kimyasallardan dolayı doğal diş bakım tuzunu tercih eden vatandaşlar, içerisine limon, nane, karanfil gibi organik ürünler katarakta kullanabiliyor.

Diş etlerine fazla bastırmadan yumuşak ve dairesel hareketlerle uygulanan, diş minesinin temizliğinde kullanılan, damak ve dile de uygulanabilen diş bakım tuzu ayrıca suyla karıştırılarak gargara olarak da kullanılıyor.

Emrah Özcan / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.