Hüseyin Taklacı

Hüseyin Taklacı

Doğru seçim

Doğru seçim

 

Ülkemize bakıldığında insanlar kim Başbakan olacak diye merak içinde bekliyor. Ülkemizin menfaatine uygun bir kişinin öne çıkması lazım. Ak partiye bakıldığında, kuruluş ve işleyiş bakımından köklü bir siyasi yapı içerisinde olduğu görülmektedir. Milli görüş kökeninden gelmiş, yönetime başladığından bu güne kadar duruşunu bozmamış bir siyasi parti olma özelliğini taşıyan AK partinin bu durumlarda gerekeni yapabilecek yapıda olduğunu düşünüyorum. Bunun için gerekenin yakışır bir şekilde yapılması lazım. Kulislerde, şunun adamı, bunun adamı, şu grubun mensubu olarak değil, halkının ve ülkesinin menfaatini düşünen kişileri bu işin başına getirmek gerekir. Bu noktada atılacak adımın çok detaylı ve doğru şekilde yapılması lazım yanlış alınan kararlar Türkiye’yi çok farklı bir yola sokabilir.

Ak parti de seçilen yeni genel başkan ve başbakan hem Türkiye’nin hem de etrafındaki ülkelerin, işte bu doğru bir seçim diyebileceği bir aday olması gerekmektedir.

Ak parti dünyaya mal olmuş bir partidir. Bunun için doğru bir aday üzerinde durulması gereklidir. Halk yanlışlığı kabul etmez ve bunu zamanı geldiğinde cezalandırır. Bu davaya hizmet etmiş insanların neler çektiklerini biliyoruz, bu husus da nefisler öne çıkarsa hatalar yapılır onun için adaletli kararlar verilmesi gereklidir. Rahmetli Necmettin Erbakan’ın başlattığı bağımsızlar hareketiyle, milli sanayi, milli kalkınma ve İslam denmiştir. Bu davanın temellerini rahmetli Erbakan atmıştır. Dolayısı ile alınacak kararlarda emeği geçen insanların unutulmaması gereklidir. Başarı gelsin diye davaya gönül veren kardeşlerimiz her türlü fedakârlıkları yapmıştır. Şu an ki tabloya bakıldığında bu davanın lideri sayın CUMHURBAŞKANIMIZ Recep Tayyip ERDOĞAN’ dır. Milli görüş içinden gelmiş, siyasi anlamda başarılı bir lider işaret etmelidir ki bu ülkenin başına gelecek lider geldiği noktanın hakkını verebilsin. Bu bir ülke yöneticisini seçme durumudur. Bu konuda olabildiğince adaletli seçimler yapılmasının gerektiğini düşünüyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti çok yol aldı. İslam ülkelerinin umudu oldu, bu umudu daha iyiye taşımak insanların gıptayla bakacağı bir ülkeyi inşa etmek tüm ülke insanının boynunun borcudur. Sakın yanlış yapmayın bütün insanlık sizi takip ediyor ve beklenti büyük. Hangi isim Türkiye’yi daha iyi bir noktaya taşır, bunu unutmamak gereklidir. Bu kökenden gelen, duruşuyla, kültürüyle ve hidayetiyle ben Başbakan olurum diyebilen bir ismin üzerinde durulması lazımdır. Aksi halde yanlış bir hamle Sayın Cumhurbaşkanımızı da zora sokar iyi düşünüp, iyi karar vermek lazım.

Bütün dünya ülkeleri, Türkiye’yi takip etmekte, İslam ülkeleri yönlerini Türkiye’ye çevirmiş durumda ve Türkiye’den umut talep etmekte. Bunları düşünüp ona göre hareket edilmelidir.

 

                                                                                                                                                 Hüseyin TAKLACI

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR