Soner Cengiz

Soner Cengiz

Dostluk

Dostluk

 

         Dünyada en zor kazanılan şey dostluk, ama bir o kadarda çabuk bozulabilen dostluk…

        Bunu  yazma ihtiyacı duydum, çünkü; çok güzel dostluklar kurdum hayatımda, kaybetmemek içinde bir o kadar mücadele verdim ama çevremde ve dünyada çok çabuk bozulduğunu gördüm dostlukların.

        Kimsenin kimseye tahammülü yok çok yazık. Ben akrabalarımı severim onlar benim mecburiyetlerimdir, ama dostlarımı, arkadaş’larımı da çok severim onlar benim mecburiyetim değil, seçmiş olduğum insanlardır. dolayısıyle değerlidirler. Bu yüzden dikkatli olmak lazım ufak tefek çıkarlar, ufak tefek anlaşmazlıkla, siyasi, ticari, taraftar çekişmeleri yüzünden dostlarımızı kırmayalım ,üzmeyelim.

      Çünkü hadi eyvallah! dedin mi geri dönüşü zordur, önce düşünmek lazım kızdığımız, kırdığımız arkadaşımızla, dostumuzla ne kadar zaman da? dost olduk, hangi hengamelerden geçtik, uzun zaman alan şeyleri kaybetmemek için de çok çaba gerekli.

     Benim arkadaş çevrem iş siyaset ve spor camiasındandır geniş bir sülalemizde vardır iş çevremle olan sohbetten ayrı zevk alırım, siyasi çevremden ayrı …ama spor çevrem farklıdır.

     Futbol veya herhangi bir spor dalında birlikte olan arkadaşlıklar çok daha uzun sürmektedir    

      Benimde öyle olmuştur ve daha uzun yıllar sürecektir, çünkü sporda çıkar çok  fazla yoktur, hele de amatörce spor yapıyorsanız ,yaptığınız müsabakalar yıllarca unutulmaz.

      Gelin dostlarımıza sahip çıkalım, dost olalım, dost kalalım, kırmayalım, kırılmayalım.Sıkıntıları konuşarak aşalım konuşulmayan şey çirkindir, içimize attığımız zaman kinleşme büyür ve içinden çıkılmaz bir hal alır, hele de dostlarımızı başkalarıyla konuşmayalım ,çekemeyen çok olur ara bozucu çok olur.

       Dikkatli olalım şair ne demiş bir dost bir post yeter bana gelin bir olalım dost olalım dostça kalalım sağlıcakla kalalım dostlarım.

       Şimdi asıl işimizi futbolu konuşalım;

     Osmanlıspor’u konuşmadan olmaz, Villareal Avrupa da iyi kendi liginde iyi ama, ilk yarı her şey Osmanlıspor’un elindeydi, istediği gibi oynadı ,iki golü de buldu ,ilk yarı her şey Osmanlının istediği gibiydi… ancak ilk yarı çok iyi maç yöneten İsrailli hakem beni de şaşırttı. ikinci yarı kimden ne duyduysa değişti verilen penaltıyı hakemin inisiyatifine bırakabiliriz ama kırmızı kart tam bir İsrail’in Türk düşmanlığıydı.Daha sonrası tecrübesizlik ve ilk yarı çok koşup yorgun düşmenin verdiği sıkıntılar.ipler Villarealli futbolcuların eline geçti ,

     Fakat ben Osmanlıyı çok beğendim

     Benim diğer favori takımım Konya;

     Ben Konya’nın seyircisine hastayım bravo Konyaspor bravo Konyaspor’un 12 numarası seyircisine İnşallah daha iyi olacaklar biraz daha tecrübe gerekiyor.

     Beşiktaş seyircisi bile umutsuzdu, fark olur diyenler bile vardı ,ben umutsuz değildim, Beşiktaş’tan ama bu kadarını da beklemiyordum tabi sadece ben değil Napoli de beklemiyordu   

     Maaşallah Karakartalıma, yolun açık olsun belki zor ama vurduğun gol sonu kupa olsun, milli takımımızda bu kadar olay varken sen bari güldür yüzümüzü

     Fenerbahçe’nin olaylı başlayan yolculuğu kötü bitti öncelikle Fenerbahçe camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletirim ve maç yine beklendiği gibi oldu Fenerbahçe sürpriz yapamadı gerçi kadroda yine sürprizler vardı. Dirk Advokat 2 sürpriz isim ve sürpriz bir dağılımla başladı. Manchester’den korkmadığını göstermeye çalıştı. ama Manchester daha ilk yarıda işi bitirdi 3 -0 dan sonra Fenerbahçe’nin olmayan hırsı direnci iyice kırıldı ve kötü sonuç ortaya çıktı .Manchester’li futbolcuların Van Persie’ye hediye ettiği golle 4 -1 sonuçlandı.

       Zaten ;Alanya sporu yenemeyen Fenerbahçe’den kendi seyircisi de galibiyet beklemiyordu.      

       Şimdi gözler tekrar başkana çevrilecek bakalım Aziz Yıldırım ne diyecek, ne derse desin seyircisini ikna edemeyecek zaten…

     Hoca gerekeni söyledi “benden iyisi varsa getirin” doğru söze ne hacet takımı başkasına kurdurup daha ilk haftadan gönderirsen yeni gelen’in de söyleyeceği budur.

    Sağlıcakla kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR