Osman Doğan

Osman Doğan

Dünya düzeni 1

Dünya düzeni 1

 

Bugün bu kadar hızlı biçimde büyüyen, elinde bir devletin ordusu kadar cephaneliği olan İŞİD’in kim olduğunu  ve ne amaçla kurulduğunu, birden tarih sahnesine çıkıp, çok hızlı bir şekilde büyüdüğünü anlamak için, tarihi iyi okumamız gerekmektedir.

Durup dururken bir grup çıkıyor kendilerini Irak Şam İslam Devleti olarak adlandırıp, sunni Müslümanların çok olduğu bölgede  kanlı eylemler yapıp, kan dökmelere, çocuk öldürmelere, insan boğazlamalara cihat diyor. Öldürdükleri insanların mallarını, eşlerini, kızlarını ganimet bilip, himayesine alıyor.

Peki kim bu insanlar? Kim bu kendilerini İslam’ın son bekçileri olarak adlandırıp tarih sahnesine birden çıkıp, İslam dünyasını kan revana çeviren…

Bu soruyu cevaplamak için, tarihin sayfalarında gezinmemiz şart.

Son yüzyılda parçalanan, büyük güçlü, kibirli Rusya’dan kopan  Türk cumhuriyetleri, yavaş yavaş benliklerini, egemenliklerini kazanıp, dünya sahnesinde ‘biz dün de vardık, bugün de varız’ dediler. Turki Cumhuriyetlerinin egemenliklerini tanıyan ilk ülke Türkiye olmuştur. Bu hareket aynı zamanda Türki ülkelerine Türkiye’nin ağabeylik yaptığını tescillemiştir.

ABD’yi ayakta tutan Yahudi lobisinden  ve ABD ekonomisinin  çatırtı seslerinin yüksek duyulmaya başlamanması, akıbetinin Rusya gibi kaçınılmaz olduğunu bilen ABD ve İSRAİL’in bir hamle ile birkaç kuş vurmayı planlamasına sebep olmuştur. Büyük bir kurnazlıkla gelecek balığın büyük olmasının planını kurdu. Çünkü dünyanın  terazisi dengesi büyük bir kızla değişiyordu. Oyun iyi oynanmalı, iyi kurgulanmalıydı.

1 Eylül saldırıları İngilizcede 9/11 olarak da bilinir. El Kaideye bağlı kişiler tarafından kaçırılan uçakların 11 Eylül 2001 tarihinde, iki farklı hedefe intihar saldırısı düzenlemesiyle gerçekleşen bir dizi  terör saldırısı ilk hamledir. Saldırılar sonucunda 19 hava korsanı dahil, 2.996 kişi hayatını kaybederken FBI  tarafından yürütülen araştırma neticesinde  olayı gerçekleştiren kişilerin Usame Bin Ladin’in liderliğindeki  EL- KAİDE ile bağlantılı olduğu belirlendi.

Olay sonrasında Amerika tarafından terörizme savaş aslında İslamiyetle savaştı, adı verilen bir kampanya başlatıldı. Bir sure sonra Bin Laden’in yaşadığı ve Talibanın koruması altında EL Kaidenin etkin olarak faaliyet gösterdiği Afganistan’a karşı bir çok ülkenin de desteklediği savaşa girildi. Usame Bin Laden ise Mayıs 2011 de ABD kuvvetleri tarafından düzenlenen bir operasyonla öldürüldü denildi.

Abd’ nin göbeğinde uydularla izlenen ve çok özel korumaya tabi tutulan çalışanlarının yüzde 60’ı Yahudi olan, ekonomi merkezinde bir yahuninin burnu bile kanamazken, 3000 kişinin hayatını kaybetmesi düşündürücü değil mi? Başarılı oldu mu ?

Evet Dünyada islama karşı oluşan İslama fobi tuttu, Musluman deyince akla ikiz kuleler geldi, kan geldi, ölüm geldi ve istenilen algı gerçekleşti. İslamiyet gözden düşürülmeye insanlar Müslümanlardan kaçmaya başladı. Bugün kendilerine güya İslam devleti diyen İŞİD dünkü El Kaidedir. Yani Yahudilerin kurduğu, İslamla Müslümanlıkla ilgisi olmayan, Müslüman karşıtı bir terör örgütüdür.Yahudilerin beslediği büyüttüğü kullandığı, kanlı terör örgütünün amacı Müslümanı Müslümana kırdırmak. Amacı Müslümanı kan emici kanla beslenen, kan döken insanlar olarak tanıtma, amacı bir zamanlar barbar Türk denilen milleti, gözden düşürmek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR