Hüseyin Taklacı

Hüseyin Taklacı

DÜNYA TERÖRÜ

DÜNYA TERÖRÜ

 

Dünyanın çeşitli yerlerinde Terör olayları olmaya başladı. Bu terör olaylarının başladığı Onbir Eylülde Amerika da olan terör olaylarıyla başladı.

Bu süreçten sonra ABD Ortadoğu ya gözünü dikti. Büyük Ortadoğu projesi hayata geçirmek için bütün gücünü kullanmaya başladı. Bakıldığında Arap Ülkelerinin bir çoğunda liderler değişmeye başladı. En önemli olan değişiklikte nerden başlanmasıdır. Bu değişiklik tabi ki Türkiye'nin sınırı olan Irak' tı. Saddam Hüseyin ABD'ye kafa tutuyordu veya ABD Dünya Ülkelerini böyle gösteriyordu. Bunu da yazılı basın görsel medya ile yapıyordu çünkü ülkelerin çoğunda Basında ABD ve İsrail'in gücü var. Dünya Ülkelerin çoğunluğu bağımsız değil. Bunların isteğiyle yönetiliyor. Rusya'nın parçalanmasıyla ABD rahatlamıştı, hesapta olmayan gelişmeler olmaya başladı, bu nedir dendiğinde tabi ki Avrupa birliğiydi tekrar bir güç daha çıkmıştı, karşısına tabi ki ABD  rahat etmek istiyordu. Tek güç olarak Dünyayı yönetmek istiyordu bunun için Avrupa birliğini yıkmak için elinden geleni yapıyordu. Avrupa da ki krizlerin sebebi de bu. Bu iş kansız olması için bütün gücünü kullanıyordu, ne yazık ki istediğini başaramadı. Avrupa birliği de boş durmuyordu, hiç durmayıp Ortadoğu' yu kaşımaya başladı.

Hesapta olmayan Devlet kimdi tabi ki Rusya idi, Rusya Suriye'yi bombalamaya başlayınca ABD çileden çıkmıştı, karşısına bir güç daha çıkmıştı. Kenarda duruyordu, Rusya'da müdahil oldu bir anda.

Dolayısıyla burada zarar görenler kim derseniz tabi ki Müslümanlar zarar görüyordu. Bir çok Müslüman hayatını kaybetti.

Burada Türkiye'nin rolü nedir derseniz, Ülkemiz olayları şuan itibariyle seyrediyor nasıl az hasar ile atlatırım düşüncesiyle yoluna devam ediyor. Türkiye'nin başına da terör bir bela vermişler, Türkiye bunla uğraşmaktan başını kaldıramıyor, birde Suriye'den gelen sığınmacılar; bu sığınmacılardan Avrupa da nasibini almaya başladı her şey bundan sonra değişmeye başladı . Burada bütün Dünya Ülkelerine görev düşüyor. Terörü hep birlikte kınaması lazım, ortak tavır olması lazım. Sayın Cumhur Başkanımızın dediği gibi Terör Terördür, bunun Dini mesebi olmaz bunun için bu işin içinden olan Ülkeler bir an önce ellerini çeksinler yoksa Dünya Kaosa gider ve son pişmanlık fayda vermez. 16.11.2015              

                                                                                                                    HÜSEYİN TAKLACI

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR