Emekli kızgın: Maaş iyileştirmesi yapılmadı

Emekli kızgın: Maaş iyileştirmesi yapılmadı

Tüm Emekliler Derneği Başkanı Satılmış Çalışkan, emekliye beklenen maaş iyileştirmesinin yapılmadığını belirterek, “Hazırlık yapılıyor deniliyordu. Hiçbir şey çıkmadı. Üyelerimizden tepki var. Emekli bu seçime damgasını vuracak” dedi.

Mahalli seçimlere günler kala emekli maaşlarına ilişkin beklentiler ve kamuoyunda oluşan merak devam ediyor. Emeklilerin gözü AK Parti’nin Ankara ve İstanbul’da arka arkaya yaptığı iki büyük mitingdeydi. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan beklenen zam haberini vermedi.

3-001.jpg

EMEKLİ DAMGA VURACAK

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Tüm Emekliler Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan, duruma tepki gösterdi. Çalışkan, “Emekliye umut verildi. Ankara’da ve İstanbul’da iki tane büyük miting yapıldı. Hiçbir açıklama yapılmadı ve emekli hüsrana uğradı. Sanki zam verilecekmiş gibi bir hava oluşturulmuştu. Hazırlık yapıldığına dair söylemler vardı. Böyle yapılmasa daha iyi olacaktı. Artık ümidimiz bitti. Yeni bir gelişme beklemiyoruz. Emekliyle oynamaya kimsenin hakkı yoktur. Dernek üyelerinden büyük tepki var. Emekli inşallah bu seçime damgasını vuracak” ifadelerini kullandı.

2-002.jpg

UMUTLAR ARTMIŞTI

AK Parti'den gelen çelişkili açıklamalar emekliler arasında büyük tepkiye neden oldu. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında "Cumhurbaşkanımız bu konudaki duyarlılığını, talepleri her zaman dikkate alarak siyaset yapar. Cumhurbaşkanımızı bugün de yarın da dikkatli dinleyelim" ifadelerini kullanarak zam yapılacağına dair umutları artırmıştı.

1-003.jpg

KAPI KAPATILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çorum mitinginde konuya değinerek, “Şimdi bu ara çıkardılar bir şey: Emeklinin maaşlarını artıralım. Emeklinin aylıklarında yüzde 50’ye varan oranlarda artışa gittik. Emeklilerimizin sıkıntılarını hafifletmek amacıyla tek seferlik 5 bin lira ödenmesi, bayram ikramiyelerinin yüzde 50 artırılması, banka promosyonlarının yükseltilmesi gibi çeşitli çözüm yollarını devreye aldık” diye konuştu ve zam beklentisi için kapıyı kapattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.