Esenboğa Metrosu güzergah tartışmaları sona erdi

Esenboğa Metrosu güzergah tartışmaları sona erdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenboğa Havaalanı'na yapılması düşünülen yeni metro hattının Siteler'den değil Keçiören üzerinden havaalanına uzanacağını açıkladı.

Esenboğa Havaalanı'na yapılması düşünülen metroyla ilgili güzergah tartışmaları sürerken son noktayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan koydu.  
Geçtiğimiz pazar günü yapılan AK Parti Ankara 6. Olağan İl Kongresi'nde müjdeyi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni metro hattının Siteler'den değil Keçiören üzerinden Esenboğa Havaalanı'na, oradan da Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'ne uzanacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan 27 kilometrelik yeni metro hattının çalışmalarına başlandığını da duyurdu. 

TOPLAM 27 KİLOMETRELİK BİR METRO HATTI

timthumb.jpg

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın Başkent'in 2023 projeleri arasında yer alan Esenboğa Havaalanı Metrosu için çalışmalara start verdiği öğrenildi. Esenboğa Metrosu edinilen bilgilere göre 2017 yılında tamamlanan Keçiören Metrosu'nun Kuyubaşı İstasyonu'na entegre edilecek. Bakanlık, yeni metro hattını Esenboğa Havaalanı'nın 7 kilometre ilerisindeki Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'ne uzatarak toplam 27 kilometrelik bir hat inşa edecek. 

7 DURAK OLMASI BEKLENİYOR

Esenboğa Havaalanı Metrosu'nda 7 adet istasyon 3 tane ise trenlerin yön değiştirebilmesi ve aynı zamanda tren depo sahası olarak kullanılabilmesi için  geçiş noktası bulunması bekleniyor. Yeni hat üzerinde 7 istasyonun olacağı konuşuluyor: "1-Kuyubaşı, 2- Kuzey Ankara, 3- Pursaklar, 4- Sarayköy, 5- Akyurt Uluslararası Fuar Alanı, 6- Esenboğa Havaalanı, 7- Yıldırım Beyazıt Üniversitesi. Tren başına en az 1000 kişinin taşınacağı kaydediliyor. 

FUARIN ARDINDAN İKİNCİ MÜJDE

Akyurt'ta tamamlanması kararlaştırılan Uluslararası Fuar Alanı'yla birlikte metro çalışmasının daha da hızlanacağı öğrenildi. Uzun yıllardır beklenen bu hattın tamamlanması için gece-gündüz demeden çalışılacağı öğrenildi. Fuar alanının ardından verilen bu müjde bölge vatandaşlarını sevindirdi.

BAŞKAN TUNA VE BARAN'IN SİTELER TALEBİ OLMUŞTU 

Esenboğa Havaalanı Metrosu hattının Siteler bölgesini de içine alınması talep edilmişti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna geçtiğimiz haftalarda konuyla ilgili şunları söylemişti: "Mevcut bir güzergah var ama tadilat talebim oldu. Onlar da (Cumhurbaşkanı ve Başbakan) uygun gördüler. Benim talebim şu oldu: Siteler, Altındağ bölgesinden dolaşarak havaalanına gitmesini talep ettik. Bu hat 36 km idi, bizim talebimiz bir 10-12 kilometrelik bir ilave. Daha başka noktalarda da taleplerimiz oldu. " ATO Başkanı Gürsel Baran ise şu öneride bulunmuştu:  “Siteler bölgesini de içine alacak havaalanı metrosu çok önemli. Bununla ilgili beklentilerimiz olduğunu ifade etmek isterim.” 

HAVAALANI'NDAN KIZILAY'A...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katıldığı törenle Keçiören Metrosu 2017 yılında hizmete açılmıştı. Keçiören metrosunun uzunluğu 9 bin 220 metre. Bu hatta ise toplam 9 istasyonu bulunuyor. İlk istasyon Şehitler İstasyonu, son istasyonu ise AKM İstasyonu. İki istasyon arası süre yaklaşık 18 dakika. Keçiören Metro hattının Kızılay Metrosu'na bağlantı çalışmaları ise sürüyor. Havaalanı Metrosu'nun tamamlanması halinde metro yolcuları kısa sürede Havaalanı'ndan Kızılay'a ulaşabilecek.  

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum