Et fiyatları Karadeniz'de fırladı

Et fiyatları Karadeniz'de fırladı

Türkiye genelinde et fiyatlarındaki artışın yanı sıra, karkas kesim fiyatları da dikkat çekici bir seyir izliyor. Geçtiğimiz hafta, kuzu kesim fiyatlarında yaşanan ortalama 4,22 lira artış, özellikle Karadeniz Bölgesi'nde sert bir yükselişle dikkat çekti.

Türkiye genelinde et fiyatlarındaki artışın yanı sıra, karkas kesim fiyatları da dikkat çekici bir seyir izliyor. Geçtiğimiz hafta, kuzu kesim fiyatlarında yaşanan ortalama 4,22 lira artış, özellikle Karadeniz Bölgesi'nde sert bir yükselişle dikkat çekti. Bu bölgedeki kesim fiyatlarındaki artış, Türkiye genelindeki ortalama fiyatları da olumlu yönde etkiledi.

Tarım ve hayvancılık sektörünü yakından takip eden UKON'un haftalık kesim fiyatları raporu, bölgeler arası kuzu kesim fiyatlarındaki farklılıkları gözler önüne serdi. Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinde kuzu kesim fiyatları bir önceki hafta ile aynı seviyede kaldı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ise kesim fiyatları 5 lira düşüş gösterdi. İç Anadolu Bölgesi'nde ise kuzu kesim fiyatları 5 lira artışla yansıdı.

haber1-002.jpg

KARADENİZ DİKKAT ÇEKTİ

Ancak dikkat çeken en önemli gelişme, Karadeniz Bölgesi'nde yaşandı. Bu bölgedeki kuzu kesim fiyatları 33,40 lira birden yükselerek, 380 liradan 413,40 liraya çıktı. Karadeniz Bölgesi'nde yaşanan bu sert yükseliş, Türkiye genelinde diğer bölgelerde fiyatların değişmediği ve düştüğü haftada, kuzu kesim fiyatlarının ortalama seviyesini yukarı çekti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.