Etimesgut Belediyesi ve Şiddetsiz Toplum Derneğinden ortak seminer

Etimesgut Belediyesi ve Şiddetsiz Toplum Derneğinden ortak seminer

Etimesgut Belediyesi ve Şiddetsiz Toplum Derneği iş birliğinde, “Her Şey Ailede Başlar, Sevgi Öğretilebilir, Şiddet Önlenebilir” semineri düzenlendi. Seminerde, çocuklara sevginin öğretilmesi ile şiddeti önleme yolları konuşuldu.

Şiddete karşı yaptığı çalışmalar ile haberlere konu olan Şiddetsiz Toplum Derneği, Etimesgut Belediyesi ile ortak düzenlediği seminerde çocuklara ve ailelere sevgi öğretilerek şiddetin azalacağını anlattı. Düzenlenen seminerde konuşan dernek başkanı Rıza Sümer, ““Çocuklarınıza, yaşadıklarını anlatma ve paylaşma fırsatı vermelisiniz. Onlar, çekinmeden, sizlerle yüz yüze ve göz göze konuşabilmelidir” ifadeleri ile aile içi şiddetin önüne geçmek adına iletişimin önemine vurgusu yaptı.

ara.jpg

DİYALOG FIRSATI VERİN

Dernek Başkanı Rıza Sümer “Şiddetsiz, Temiz ve Yeşil Türkiye İçin Aile, Okul ve İş Yerlerine İletişim ve Demokrasi Önerileri” başlığını taşıyan konuşmasında, ailelere; engelli, çocuk, genç, kadın ve erkek ayırımı yapmaksızın tüm aile bireylerinin, her konuda ve her sorunda sürece katılması, görüş, öneri ve katkı vermesi gerektiğini belirterek şunları dile getirdi; “Çocuklarınıza, yaşadıklarını anlatma ve paylaşma fırsatı vermelisiniz. Onlar, çekinmeden, sizlerle yüz yüze ve göz göze konuşabilmelidir.

basliksiz-1-recovered.jpg

Aksi halde, yaşadıkları olumsuzlukların önlenmesi ve yaşadıkları güzelliklerin sürdürülmesi zorlaşabilecek, hatta olanaksız hale gelebilecektir. Aileler, engelli veya kalıcı hastalıkları bulunanlarla diğer aile bireyleri arasındaki iletişim ve ilişki yöntemleri konusunda uzman desteği, eğitim almalıdır. Aksi halde, ailelerde, istenmeden şiddet çeşitleri yaşanabilir, hatta yaşanıyor. Şiddetsiz Toplum Derneği, okullarda, iş yerlerinde, mahallelerde ve köylerde, şiddetten uzak, sevgi, saygı, şefkat, hoşgörü, güven ve dostluk içinde yaşanan Türkiye ve Dünya hedefine katkıda bulunabilecek kadın ve erkek önderlerin yetişmesi ve çoğalması için bu tür bilgilendirici etkinlikleri sürdürme kararındadır.”

ara342.jpg

ŞİDDET ÖNLENEBİLİR

Seminerde, Uzman Psikolog ve Şiddetsiz Toplum Derneği Başkan Yardımcısı Şenay Ölmez ise “Her Şey Ailede Başlar, Sevgi Öğretilebilir, Halk Sağlığı Sorunu Olan Şiddet Önlenebilir” başlıklı konuşmasında “Çocuklar, küçük yaşlarda şiddeti görerek, yaşayarak öğreniyorlar. Şiddet öğretilebildiğine göre, çocuklara sevgi ve sevgi dili de öğretilebilir. Bu takdirde, çok ağır bir halk sağlığı sorunu olan şiddetin ortadan kaldırılması kolaylaşır, şiddet önlenebilir. Sevgiyi çocuklar, öncelikle ailede görmelidir, aile içinde yaşamalıdır. Sevgiyi ve sevgi dilini ailede gören, ailede yaşayan, ailede öğrenen çocuklar, gördüklerini, yaşadıklarını ve öğrendiklerini, okuduğu ve yaşadığı alanlara da taşıyacaktır” dedi.

Faruk Gökyurt/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.