Etimesgut’ta afiş ve pankart krizi

Etimesgut’ta afiş ve pankart krizi

Zafer Partisi Etimesgut Belediye Başkan Adayı Müslim Taşdan, Etimesgut Belediye Başkanı ve Adayı Enver Demirel’in talimatıyla toplatıldığı iddia edilen seçim pankartları hakkında açıklama yaptı. Taşdan, “Sandığa gömeceğiz” dedi.

Ankara’da seçim yarışı hareketli başladı. Ankara’nın Etimesgut ilçesinde mevcut başkan Enver Demirel’in adaylardan Zafer Partili Müslim Taşdan’ın afişlerini belediyeye bağlı zabıtalarca indirttiği iddiasıyla Zafer Partisi’nden tepki üstüne tepki geldi. Sosyal medyada pek çok paylaşım yapan Zafer Partisi’nden Etimesgut Belediye Başkan Adayı Müslim Taşdan, ilçe belediye binası önünde açıklama yaptı. Müslim Taşdan, toplatıldığı söylenen afiş ve pankartların şahsına geri verilmesini talep ederken, savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti.

zafer-2.jpg

İLK TEPKİ PARTİNİN ETİMESGUT İLÇE BAŞKANLIĞINDAN GELDİ

Türkiye, 31 Mart seçimlerine doğru hızla ilerlerken il ve ilçelerde seçim yarışı hız kazandı. Seçim çalışmasının yanı sıra reklam kampanyaları için afiş, broşür, pankart ve bayrak çalışması da gerçekleştiren partiler, vatandaşlardan oy talebini devam ettirdi. Ancak Ankara’nın Etimesgut ilçesinde pankart sorunu yaşandı. Seçim çalışması gerçekleştiren Zafer Partisi’nin pankartlarının, mevcut başkan Enver Demirel’in talimatıyla zabıta tarafından söküldüğü ve toplatıldığı söylendi. Zafer Partisi Etimesgut İlçe Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda bu olaya değinilerek şu ifadeler kullanıldı: “12 Ocakta yayınlanan YSK'nın genelgesine uygun şekilde astığımız brandalarımız Enver Demirel’in talimatıyla Etimesgut Belediyesi zabıtası tarafından toplatılmıştır. Enver Demirel'in brandalarına dokunulmamıştır. Vatandaşlarımız sandıkta gerekeni yapacaktır.”

zafer-3-001.jpg

MÜSLİM TAŞDAN’DAN “SANDIĞA GÖMECEĞİZ” ÇIKIŞI

Zafer Partisi Etimesgut İlçe Başkanı Adem İlhan, konuyla ilgili olarak ilçe belediye binası önünde açıklama yaptı. Taşdan, olayı savcılığa taşıdıklarını belirterek şu sözleri sarf etti: “YSK’nın talimatlarıyla pankartlarımızı astık. Etimesgut Belediye Başkanı, hukuksuz olarak zabıta vasıtasıyla bütün pankartlarımızı indirmiştir. Bu konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduk. Bizim pankartlarımızı şahsımıza iade etsinler. Benim ilçe başkan yardımcım orada olmasına rağmen tutanakla teslim almayıp, görevlileri vasıtasıyla toplatmıştır.”

İlçe belediye başkan adayı Müslim Taşdan ise “Enver Demirel’in pankartlarını asılmış görüyoruz. Fakat bizim pankartlarımıza en küçük bir tahammül yok. Dürüst geçinen kimseleri büyük ihtimalle sandığa gömeceğiz.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.