Fırıncılar Federasyonu Başkanı açıkladı: Simit fiyatlarına kademeli artış

Fırıncılar Federasyonu Başkanı açıkladı: Simit fiyatlarına kademeli artış

Ankara’da simide yapılan ve tepkiler üzerine geri çekilen yüzde 50’lik zammın kademeli olarak yapılacağı açıklandı.

Ankara Simitçiler ve Pideciler Esnaf Odası Başkanı Savaş Delibaş, Ankara'da simide yapılan zammın iptal edildiğini açıkladı. Yapılan zam sonrası tepki çeken simit fiyatı tekrar eski fiyatı olan 10 TL olarak güncellendi. Geri alınan bu zammın sonrasında gazetemize açıklamalarda bulunan Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, iptal edilen zam kararı ile ilgili ‘’Kademeli bir artış yapılması daha doğru olurdu’’ ifadesinde bulundu.

1-005.jpg

KADEMELİ ARTIŞ BEKLENİYOR

Ankara’da simit fiyatına gelen zammın tepki görmesi sonrasında gazetemize açıklamalarda bulunan Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, simit fiyatına birden yüzde 50 zam yapılması yerine kademeli bir artış yapılmasının daha uygun olacağını belirtti. Balcı, geri çekilen simit zammı ile ilgili ‘’Direkt olarak 15 lira değil de kademeli bir artış yapılması gelen tepkileri de azaltacaktır’’ ifadesinde bulundu. Halil İbrahim Balcı konu ile ilgili 6 Şubat 2024 tarihinde görüşme yapılacağını belirtti.

2-001.jpg

HAM MADDELER PAHALANDI

Fırınlarda üretilen unlu mamullerin her biri için kullanılan unun farklı olduğunu belirten Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı "Asgari ücretin artışı ile birlikte diğer her şeye zam geldi. Fırın esnafının giderleri de artmış oldu. Dolayısıyla simit fiyatlarında da bir artış olması gerekiyor" İfadesinde bulundu. Simit üreticisi fırın esnafı ise konu ile ilgili "Türkiye’de çıkan bir şeyin indiği görülmemişken simitte görülmesi anormal bir durum. Enflasyon karşısında ürün fiyatları düşük kalıyor. Her ürünün unu farklı hepsini farklı fiyatlardan alıyoruz. Bugün aldığımız fiyata yarın bulamıyoruz" dedi.

3-003.jpg

FIRIN ESNAFI ÖZVERİ GÖSTERİYOR

Temel gıda ürünlerinin fiyatlarının birden artırılmasını doğru bulmadığını belirten Balcı, bu konuda fırın esnafının gösterdiği hassasiyete "Esnafımız ekmek fiyatlarında da halkın yanında olan bir fiyatlandırma ile satış yapmaya devam ediyor" sözleri ile değindi. Ekmek fiyatlarının da şu an için uygun tutulduğunu belirten Halil İbrahim Balcı; fırın esnafının bu konuda özveri gösterdiğini, diğer esnaflardan da bu özveriyi görmek istediklerini ifade etti. Ekmek fiyatlarındaki artışın kademeli bir şekilde planlandığını belirten Balcı, simit fiyatlarının da aynı doğrultuda olması gerektiğini ifade etti.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.