Fiyatları dudak uçuklatıyor 

Fiyatları dudak uçuklatıyor 

Başkent’in en gözde yerleşim yeri olmaya aday Keçiören Ovakent’teki dairelerin fiyatları dudak uçuklatıyor. Yeni yapılaşmaya bölgesindeki ultra lüks daireler 600 binden 1 milyon 350 bin TL’ye kadar alıcı buluyor. 

Keçiören’in yeni yapılaşma bölgesi olan Ovacık’ta diğer bir adıyla Ovakent’te inşaat çalışmaları hızla sürüyor. Başkent’in en gözde yerleşim yerlerinden biri olması beklenen Ovakent’te site tarzı yapılar yükseliyor. Yapımı süren yüksek katlı binalarda birinci sınıf işçilik uygulanırken A sınıfı malzeme kullanılıyor. Ovakent’teki müteahhitlerin kalitede birbiriyle adeta yarıştığı belirtiliyor. 

EN KÜÇÜĞÜ 150 METREKARE 

Bölgedeki daire metrekareleri 150, bürolar ise 100’ün altına düşmüyor. Dairelerin büyüklükleri 300- 400 metrekareye kadar çıkabiliyor. Haliyle müşterilere bir hayli geniş oda, salon, mutfak ve balkon imkanları sunuluyor. Bunun haricinde sitelerin içinde sosyal yaşam alanları da yer alıyor. 

BAŞ DÖNDÜREN YAPILAR

Ovakent’te yapımı süren sitelerin yüksekliği ise baş döndürüyor. Bölgede en az 17 en fazla ise 33. kata kadar müsaade edildiği kaydediliyor. Ovakent projesinin önümüzdeki 10-15 yıla kadar tamamlanması ile bölgede yaklaşık 150 bin kişinin yaşaması bekleniyor. 

EN UCUZU 600 BİN EN PAHALISI 1.350 BİN TL

Bölgede yapımı hızla süren yüksek katlı binaların toplam maliyeti ise dudak uçuklatıyor. Ovakent’teki bir sitenin 15 ila 20 milyon TL’ye mal olduğu, işçilik ve malzeme fiyatlarına son gelen zamlarla bu maliyetin biraz daha artabileceği belirtiliyor. Bu nedenle daire fiyatları da adete cep yakıyor. Yapımı süren bu ultra lüks sitelerdeki dairelerin anahtar teslimi en düşük 600 bin en yüksek ise 1 milyon 350 bin TL’ye alıcı bulduğu ifade ediliyor. İnşaat halindeki yapının bitmesi ile bu fiyatların yüzde 20’ye kadar zamlanabileceği de kaydediliyor. 

EN KAZANÇLI ARSA SAHİPLERİ

Bölgede en kazançlı çıkan arsa sahipleri oluyor. Arsa sahipleri kat karşılığı yüzde 50 ile müteahhitlerle anlaşabiliyor. 

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM-


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.