Gece yarısı büyük deprem

Gece yarısı büyük deprem

Türkiye gece yarısı sallandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Elazığ'da 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Gece saatlerinde olan deprem birçok ilden hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 03.25'te Elazığ Merkez'de büyük bir deprem olduğunu açıkladı. AFAD verilerine göre, deprem 4,7 büyüklüğünde ve yerin 13,8 kilometre derinlikte meydana geldi.

ÇEVRE İLLERDEN DE HİSSEDİLDİ

Sarsıntının ardından birçok vatandaş evlerinden dışarı çıkarken, deprem Bingöl, Tunceli, Malatya, Diyarbakır, Batman'da da hissedildi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Elazığ ilimizde saat 03.25’te meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki deprem sonrası an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız" denildi.

VALİDEN AÇIKLAMA

Elazığ Valisi Ömer Toraman, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Birimlerimiz tarafından yürütülen saha taramaları neticesinde çok şükür şu ana kadar her hangi bir olumsuzluk tespit edilmedi" ifadelerini kullandı.

Elazığ Valiliği’nden yapılan açıklamada da "Deprem sonrası 03.45 itibariyle ilimizdeki AFAD, 112 ihbar hatlarına herhangi bir hasar ihbarı yapılmamıştır. Bütün birimlerimiz depremin ilimizdeki etkilerini yakından takip etmektedir" denildi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.