Gençlik Fonu yürürlüğe girdi

Gençlik Fonu yürürlüğe girdi

Yeni evlenecek gençlere 2 yıl geri ödemesiz 150 bin TL krediyi de içeren Aile ve Gençlik Fonu'na ilişkin yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle, Aile ve Gençlik Fonu'nun çalışma usul ve esasları ile fonun kaynaklarından ve kaynak aktarımlarına ilişkin detaylar yer aldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı olarak kurulan Fon'un amacı, aile müessesesinin güçlendirilmesi, gençlerin sosyal risklere karşı korunması ve gelişimlerinin desteklenmesi olarak belirtildi.

YÖNETİM KURULU BELİRLENDİ

Fonun Yönetim Kurulu, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Başkanlığında beş kişiden oluşacak. Bu kişiler arasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı bulunacak.

Yönetim Kurulu, fon kaynaklarının aktarılacağı projeleri belirleyecek ve ilgili mevzuat çerçevesinde diğer yetkilere sahip olacak.

6 AYLIK DÖNEMLER HALİNDE KAMUOYUYLA PAYLAŞILACAK

Fonun kaynakları arasında Türk Petrol Kanunu ve Maden Kanunu kapsamında tahsil edilen devlet hisselerinin belirli oranları, diğer fonlardan aktarılacak tutarlar ve nakdi bağışlar yer alıyor.

Fon kaynakları ve aktarımlarına ilişkin mali veriler, altı aylık dönemler halinde kamuoyuyla paylaşılacak. Bu düzenleme, Fon'un şeffaflığını ve hesap verebilirliğini artırmayı hedefliyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.