Soner Cengiz

Soner Cengiz

Gurur duydum

Gurur duydum

     Erzurum benim uzakta da olsa memleketim baba toprağım Ankara ile beraber gurur duyduğum memleketim.
     Erzurum’da devam eden  EYOF 2017 yi takip ediyorum çok güzel bir organizasyon Türkiye’min gelecekteki gurur kaynakları gençlerimizin mücadelesi daha önceleri sadece televizyondan seyrettiğimiz spor dallarında dereceye girmeleri ,kötü sonuçlarda yok değil, buz hokeyi maçında 42 ye 0 gibi bir tarihi rekorla yenildik ama bu çocuklar henüz 16 yaşında en büyüğü…
    Sosyal medyada yapılan eleştiriler beni üzdü daha yeni tanışmış olduğumuz bir sporda tabi ki karşımıza Rusya çıktığı zaman böyle sonuçlar olacak eleştirileri yaparken daha dikkatli davranmalıyız.
    Unutmamak lazım bir zamanlar 8-0  yenildiğimiz az farkla yenildiğimiz maçlarda yenildik ama ezilmedik dediğimiz günlerin arkasından Avrupa kupası, süper kupa ,ardından dünya 3.lüğü aldığımız spor dalı futbol… sabır ettik sonucunu aldık şimdi bu spor dalları da aynı futboldaki emekleme günlerimiz gibi ,yavaş yavaş başarılar gelecektir, yeter ki devletimiz desteğe devam etsin halkımızda bu spor müsabakalarını sevsin ve tribünlerden destek eksik olmasın.
     Medya da futbola verdiği önemin 10 da birini bu spor dallarına versin yayınlasın inanın hem ülke olarak daha çok severiz, hem destek oluruz iyi sporcular yetişir ve ardı sıra başarı da kendiliğinden gelir diye düşünüyorum, okullarda da yönetimler aileleri biraz daha bilinçlendirir ve çocukları spor’a yönlendirirseler hem akademik hem sportif başarılı gelecekler olur.
   Dünyada spora bakış çok farklı bizde çok farklı bizde varsa yoksa futbol dünyada ise her spor dalına önem ve tesisleşme var… umarım bir an önce milli eğitim ve gençlik ve spor bakanlığı işbirliğiyle çalışmalar yapılır ve devşirme olmayan sporcularla uluslararası başarılara imza atarız. 
    Ankara amatör’ünde neler oluyor dikkat çeken takımlarımız ve izledikleri yola bakınca gelecekteki 1. Amatör küme’nin ve amatör süper liginin rengi değişecek gibi tesislerin takviyesiyle de daha da üst’lere çıkacağını bekliyorum.
    Cebeci Spor, Cengiz Paça Hocanın ve diğer teknik heyet ve yönetim’in katkılarıyla bir yıldız gibi parlıyor amatör takım U 14, U 15, U 16 U 17 U 19… 
    Her branşta başarı Site Zafer Spor Kulübü Fatih Başkan ve ekibiyle her dalda ses getiriyor.
   Demirli Bahçe Spor kulübü Musa Şenel Hoca ekibi ve kulüp yönetimiyle pırıl pırıl parlıyor.     
    Başkanlığını yaptığım Pidosan Yahyalar Spor Kulübü Futbol, Bocce ,Dart,Petang, Basketbol gibi spor dallarında başarılar almaya devam ediyor.
   Bu başarılar hepsinin altında yatan sebep aşağı yukarı aynı genç yöneticiler genç hocalar ve tabi ki alt yapıya verilen önemden kaynaklanıyor.
   Bu isimlerle kısıtlı değil daha bir sürü kulübümüz var ismini sayamadığım bu takımları daha yakından takip ettiğim için isim zikrettim.
  Bunların en başında Ankara Amatör spor kulüpleri Federasyon Başkanı Sayın Murat Kandazoğlu ve ekibini de es geçmemek lazım inşallah önümüzdeki yıllarda tesisleşmeyle ilgili çalışmaları da meyvelerini verince Ankara Sporu Türk Sporuna çok katkılarda bulunacaktır. 
  Yeter ki devlet büyükleri ve yerel yönetimler desteklerini eksik etmesinler 
  Sağlıcakla kalın,  Sporda kalın…
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR