Hafize Gaye Erkan aralık ayındaki ABD ziyaretinden 26 gün dönmemiş

Hafize Gaye Erkan aralık ayındaki ABD ziyaretinden 26 gün dönmemiş

Gazeteci Cem Küçük, bugün kaleme aldığı köşesinde Merkez Bankası eski Başkanı Hafize Gaye Erkan’ı eleştirdi. Küçük, Erkan’ın aralık ayındaki ABD ziyaretinden 26 gün boyunca dönmediğini ve bunun kabul edilemez olduğunu yazdı.

Cem Küçük bugün yayınlanan köşe yazısında Merkez Bankası’nda yaşanan değişiklikleri yorumladı. Küçük, Gaye Erkan’ın aile ve duygusal yapısının MB başkanlığı için uygun olmadığını ve durumu anlayan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Erkan’ı görevden aldığını aktardı.

Küçük ayrıca, Erkan’ın aralık ayında ABD’yi ziyaret ettiğini ve 26 gün boyunca yurda dönmediğini söyledi.

1-003.jpg

26 GÜNLÜK ZİYARET

Yazının satırbaşları şöyle:

“ABD’de ciddi paralar kazanan Gaye Hanımın pahalı kiralardan ev bulamadığı için babasının evine yerleştiği açıklaması iyi olmadı. Çünkü Gaye Hanım zengin bir kadın ve İstanbul’da aile apartmanları olduğu biliniyor.

Esas sorun Gaye Hanımın babası oldu. Merkez Bankası, İstanbul Ataşehir’de. Babası burayı "ailenin konağı" zannetti! İşlere karıştı. İstemediğini işten attırdı. Her işe dâhil oldu... Hangi okulda okursanız okuyun, maalesef "Ortadoğululuk" geçmiyor. ABD’de 20 sene de kalsanız, tavır değişmiyor. Gaye Hanımın babası mesela Goldman Sachs’ta kızının yanına gidip gelebiliyor muydu? Orayı da çiftlik gibi kullanmıyordu? Üstüne üstlük Gaye Hanımın babası itibarı olmayan gazeteciler üzerinden "duyar kasmaya" çalıştı...

Bütün bu yaşananlar Mehmet Şimşek’in kulağına gitti. Bu arada aralık ortasında ABD’ye giden Gaye Hanım 26 gün dönmedi. Şirketlerle görüşme yaptığı söylendi. Hiçbir kamu görevlisi -mecburi görevler haricinde- yurt dışında 26 gün kalamaz!”

2.jpg

ŞİMŞEK GÖREVDEN ALDI

Cem Küçük Mehmet Şimşek’in durumu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a anlattığını kaydetti ve şöyle devam etti:

“Erdoğan ekonomi yönetimini zaten olduğu gibi Mehmet Şimşek’e bırakmıştı. “İstediğini yapabilirsin” dedi. Zaten Şimşek de artık Gaye Hanımla bu işin gitmeyeceğini gördü. Şimşek tam yetkili olarak Gaye Erkan’ı görevden aldı ve yerine Fatih Karahan’ı atadı. Zaten Resmî Gazete’de Gaye Hanım için “görevden alındı” yazıyor.

Burada önemli olan Orta Vadeli Programın başarıyla yürümesidir. Rasyonel politikalar uygulayan Mehmet Şimşek liderliğinde ekonomi rayına oturacaktır. Hepimizin desteklemesi şart... Kişiler gelir gider ama aslolan programdır”

Kaynak:Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.